Sauna complexen: korte reviews II

Een hele tijd geleden schreef ik eens een blogpost met korte reviews van saunacomplexen die ik had bezocht. Inmiddels zijn er weer een aantal sauna’s aan het rijtje toegevoegd, dus ik vond het tijd worden voor een vervolg.

Foto door Max Vakhtbovych op Pexels.com

Sauna en Beauty Oase in Nederasselt
Een klein, maar erg gezellig, saunacomplex, min of meer bij ons om de hoek. Niet groot genoeg om je echt een hele dag te vermaken, maar erg leuk voor een avondje. Pluspunt is dat ze ook vaak leuke aanbiedingen hebben voor de avondentree, dat maakt het natuurlijk extra aantrekkelijk. Ze geven fijne, afwisselende opgietingen, en het personeel is altijd vriendelijk. Het eten is ook goed.

Algehele indruk: ★★★★☆
Eten en drinken: ★★★★☆
Opgietingen: ★★★★☆

Helaas bestaat deze sauna niet meer.

De Wellnessboot in Mill
Een bijzondere plek omdat het echt op een boot is. Eerst dacht ik dat het een voormalig cruiseschip is geweest, maar dat bleek niet het geval, de boot is speciaal gebouwd voor het wellnesscomplex. De Wellnessboot is onderdeel van Fitland, waar ook Wellness in the Sky onder valt. Ze bieden ook een belevenisprogramma, met onder andere opgietingen, klankschaalsessies en floatsessies. We waren hier voor een avondje, dus de horeca hebben we niet echt getest, net als de opgietingen.

Algehele indruk: ★★★
Eten en drinken: niet getest
Opgietingen: niet getest

Thermen Rosmalen
Hier zijn we nog niet zo lang geleden geweest. Helaas viel het erg tegen. Het complex was erg gedateerd, en zag er wat aftands uit. Wat op zich niet erg is als de ervaring verder goed is, maar dat was helaas ook niet het geval. De warme baden waren koud, het stoombad was koud en een ander stoombad was kapot. Erg jammer. Een storing kan natuurlijk, maar dit was zonde van onze dag, we werden ook niet echt gehoord bij het aankaarten. Gelukkig is het met het entreegeld wel netjes opgelost. Om positief te eindigen: de opgietingen waren wel erg lekker. Maar toch was dit voor ons een eenmalig bezoek.

Algehele indruk: ★★
Eten en drinken: niet getest
Opgietingen: ★★★★☆

Thermen Bussloo
Over dit complex heb ik eerder al een uitgebreide review geschreven, en later zijn we nog een keer teruggekomen. Een mooi groot complex, met bijzondere sauna’s die ik nergens anders heb gezien. Ze hebben ook een erg uitgebreid belevenisprogramma. Ik maakte hier kennis met klankschalen en de hotstone massage, beide een aanrader wat mij betreft. Het eten was prima, maar de keus, zeker vegetarisch, had wat ruimer gemogen.

Algehele indruk: ★★★★☆
Eten en drinken: ★★★
Opgietingen: ★★★★☆

Aparthotel Delden
Niet echt een complex, maar een sauna in een hotel. Toch vond ik dat deze in het rijtje thuis hoorde, omdat hij nog best uitgebreid is. Verschillende sauna’s, een zwembad en jacuzzi’s. Heerlijk om als hotelgast naar toe te gaan, maar als je in de buurt woont is het ook lekker om voor een avondje te bezoeken. Het is niet groot, en de vaste bezoekers kennen elkaar, wat het wel erg gezellig maakt.

Algehele indruk: ★★★★☆
Eten en drinken: niet van toepassing
Opgietingen: ★★★★☆

Kom jij graag in de sauna? Welke raad jij aan?

Deze reviews hebben een update gekregen in januari 2023.

Lees ook:
Saunacomplexen: korte reviews deel 1


8 gedachtes over “Sauna complexen: korte reviews II

 1. Ik ben nog nooit in een sauna geweest. En het trekt me ook niet zo erg moet ik zeggen. Maar ik weet dat veel mensen er heerlijk kunnen ontspannen.

  Like

 2. Ik ga altijd of naar de Veluwse Bron of Thermen Bussloo inderdaad. De eerste is kleiner, maar hebben ze fijne zitplekken en heel goed eten. De kwaliteit bij Thermen Bussloo is qua eten absoluut minder (en dat vind ik zo jammer), maar je hebt er wel weer genoeg keuze voor een hele dag. En de nieuwe VIP ruimte is erg mooi en relaxed. Eerst hadden ze te weinig lounge stoelen.

  Like

 3. Oh ja ik ga te weinig, maar ik vind het wel echt heerlijk. Bussloo ben ik al 2 keer geweest en ben er echt fan van. Ik ga binnenkort weer, ik rijd er graag een stukje verder voor. Jammer dat die ene zo tegenviel, gelukkig kreeg je je geld terug.

  Like

 4. Ik moet je eerlijk bekennen, dat ik nooit meer ga… De reden daarvan is dat ik zelf een hottub in mijn tuin heb waardoor ik het zonde vind van mijn geld om naar een wellness complex te gaan. Met de tijd zou ik ook nog zo’n barrelsauna willen, maar daar moet ik weer even voor sparen. Heerlijk he, ff relaxen!

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.