Een dagje ontspannen bij Thermen Bussloo

Degenen die mij al langer volgen weten waarschijnlijk wel dat Lief en ik graag met onze derrière in de sauna zitten. Toen ik door Thermen Bussloo werd uitgenodigd om een dag te komen ontspannen hoefde ik dan ook niet lang na te denken.

Gisteren was het dan zo ver, wat waren we allebei toe aan een dagje ontspannen. We waren al vroeg onderweg, want we zouden gebruik gaan maken van het ‘Vroege Vogel Arrangement‘. Helaas was het erg druk op de weg, maar aan de andere kant, het complex bleek nog iets dichterbij dan ik had gedacht.


We begonnen de dag met een lekker warm bad, maar niet te lang, want al kort na onze aankomst stond er een heerlijke hotstone massage op het programma. Ik had nog nooit eerder zo’n massage gehad, maar wat was dat heerlijk zeg. Ik was helemaal ontspannen, en ik vond het jammer dat het al weer zo snel voorbij was. Zeker iets om vaker te doen.
Na de massage was het tijd om het complex verder te verkennen. Thermen Bussloo is één van de grootste wellnessresorts van Nederland, dus er was genoeg te doen. Een dag is eigenlijk te kort, want aan het eind van onze dag kwamen we tot de conclusie dat we nog niet eens alles gezien hebben.
Naast de vele sauna’s en baden biedt Thermen Bussloo ook een uniek en gratis belevenisprogramma aan, met onder andere opgietingen, meditaties en rituelen. Wij houden allebei wel van opgietingen, dus stonden we op het aangegeven tijdstip bij de opgietsauna. Achteraf bleek het te gaan om een klankschaal-opgieting. Heel anders dan we gewend waren, maar ik vond het wel bijzonder en erg fijn om mee te maken.


Er moest natuurlijk ook gegeten en gedronken worden, dus naast het arrangement hadden we een lunch- en dinerbuffet geboekt. Dat bleek een goede zet, er was heel veel keus in eten en het smaakte allemaal goed. Er werd zelfs ‘live’ gekookt, dat gaf het buffet nog net iets extra’s. Behalve het buffet kun je ook a la carte eten in het restaurant.
Al met al is Thermen Bussloo zeker een aanrader om naar toe te gaan voor een dag ontspanning. We hebben genoten van onze dag, en we komen zeker nog een keer terug.

Ga jij graag naar de sauna?

bussloo

10 gedachtes over “Een dagje ontspannen bij Thermen Bussloo

  1. Heerlijk, wij hebben er ook één vlak bij huis, daar gaan we nog wel eens een avondje naar toe want ze hebben soms leuke aanbiedingen. Maar hij is wel echt te klein om een hele dag door te brengen, dan gaan we toch graag naar iets groters 🙂

   Like

 1. Bussloo is één van de complexen waar ik vaak naartoe ga. Omdat ik niet zo goed tegen de warmte kan is het klankschalen ritueel ideaal voor mij. Was het alweer mooi aangekleed met kerstverlichting en zo? Vorig jaar was het daar zo mooi. Ik doe ook vaak mee met een belevenisprogramma. Een mooi extraatje wat ze in Bussloo hebben.

  Like

 2. oo klinkt heerlijk. Ik hou ook van de sauna maar ben al heel lang niet geweest. Moet echt weer eens gaan. Ik vind de Veluwse Bron in Epe heerlijk. Die is echt heel groot en heeft heel veel verschillende sauna’s.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.