Gelezen: Dat meen je niet! van Marie Cecile Beniers

Dat-meen-je-niet-DPNa een paradijselijke vakantie in Costa Rica keert Suzanne samen met haar vriend Milo terug naar Nederland. Milo, een hotte BN’er bekend van de soap Geen weg terug, heeft een rol gekregen in een superprestigieuze, nieuwe televisieserie. Suzanne gaat aan de slag bij Hers, de weekendbijlage van Het Nieuwsblad. Maar hier blijkt al snel dat alles mooier lijkt dan het in werkelijkheid is. Haar diepte-interviews met verwende diva’s eisen al Suzanne’s energie. Als de roddelpers Milo en Suus ook niet met rust laten, blijkt haar terugkeer vooral een koude douche. Dan slaat het noodlot genadeloos toe en staat Suus er plotseling helemaal alleen voor. Bovendien doet ze een huiveringwekkende ontdekking. 

Ik wist in eerste instantie helemaal niet dat er een vervolg op Loslippig was, anders had ik beide boeken wel in één recensie geplaatst. Maar toen ik eenmaal door had dat er een tweede deel was wilde ik die wel lezen. Ik kon hem van iemand lenen, en ik had hem eigenlijk even snel uit als het eerste deel.
Het boek is geschreven in dezelfde stijl als Loslippig, lekker vlot en makkelijk weg te lezen. Geen verhaal waar je diep over na moet denken.
Ik had een feelgood verhaal verwacht over hoe Milo en Suus hun relatie verder ontwikkelen, in combinatie met de roddelpers die achter ze aan zit. Maar niets is minder waar. Waar het eerste deel wat voorspelbaar was, had dit boek een wending die ik absoluut niet had zien aankomen. Ik was zelfs een beetje teleurgesteld, dit is niet luchtig, dit is drama, ik vond het in eerste instantie geen leuke wending. Dat lag overigens niet aan het verhaal, maar aan de verwachting in mijn hoofd.
Na de plottwist kabbelde het verhaal een beetje voort, maar aan het einde kwam het feelgood gevoel toch weer terug, het heeft wel een mooi einde ondanks alles.
Al met al wel weer een vermakelijk boek, en over het hele boek genomen wel degelijk een feelgood boek met de nodige humor. Maar ook met de nodige drama’s dus.
Aanrader als je het eerste boek gelezen hebt en leuk vond. Je kan ze ook prima los van elkaar lezen, maar he, als je van dit genre houdt, waarom zou je dat dan doen?

2 gedachtes over “Gelezen: Dat meen je niet! van Marie Cecile Beniers

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.