Calm after the storm

Zo, heeft iedereen storm Eunice overleefd? Steek even een handje op als je er nog bent! Hier is het echt ‘calm after the storm’ inmiddels. Er wordt wat opgeruimd, mensen lopen weer buiten en zelfs de zon schijnt. Het is heerlijk buiten.

Foto door stein egil liland op Pexels.com

In eerste instantie leek het zelfs best mee te vallen. Letterlijk stilte voor de storm, het kwam pas laat op gang. Tegen het begin van de avond begon het toch steeds harder te waaien, en toen het donker werd heb ik toch het hekje bij de overkapping maar dichtgezet, ik wilde liever niet dat de hondjes nog achterin de tuin liepen. Er vloog regelmatig iets langs de lamp met bewegingssensor, maar of dat blaadjes of voorwerpen waren… Achteraf hebben we nog steeds geen idee, want er is niets blijven liggen.
Toen de wind hier op zijn heftigst was zagen we een dakplaat van het tuinhuisje de lucht in vliegen. De terrasoverkapping ging ook een keer flink heen en weer bij een windstoot. Er rammelde vanalles buiten, maar we konden toch niets doen, dus ik nestelde me op de bank met een dekentje, warme chocomel, een boek en uitzicht op de tuin. En zo kan ik er eigenlijk zelfs wel van genieten. Ik heb absoluut respect voor zo’n storm hoor, maar ik hou wel van de geluiden om me heen, de wind door mijn hoofd (op een veilige plek natuurlijk) en het knusse gevoel.
Inmiddels zijn we een dag verder, ik heb uitstekend geslapen en de storm is voorbij. De schade is bij ons beperkt gebleven tot de weggewaaide dakplaat (en daar zat er nog één onder, dus het tuinhuisje is niet eens dakloos), en ook hier in de omgeving lijkt het reuze mee te vallen. Vooral veel afgewaaide takken, en er lijkt een zendmast voor mobiel internet kapot te zijn. Maar er lijken geen heftige dingen te zijn gebeurd hier, gelukkig.

Hoe was het bij jullie?

5 gedachtes over “Calm after the storm

  1. Het viel voor ons persoonlijk erg mee. Maar in de buurt zijn wel wat bomen omgewaaid en zo. En nu begint het ook al weer harder te waaien dus ik ga maar even snel met onze chihuahua uit, voor hij niet meer tegen de wind in kan lopen.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.