Gelezen | Magische praktijken van Alice Hoffman

Er is een aantal dingen dat Sally Owens zeker weet: Gooi gemorst zout altijd over je linkerschouder. Zet rozemarijn bij het tuinhek. Doe peper door de aardappelpuree. Plant rozen en lavendel, die brengen geluk. Word verliefd als je de kans krijgt.’ Al meer dan 200 jaar krijgen de Owens-vrouwen de schuld van alles wat er misgaat in hun stadje in Massachusetts. Nadat hun ouders zijn verongelukt, worden de zusjes Gillian en Sally Owens opgevoed door hun wereldvreemde tantes, die magische krachten bezitten. Als buitenstaanders worden ze op school gepest en de zusjes willen niets liever dan vluchten. De een trouwt op jonge leeftijd, de ander loopt van huis weg. Jaren later brengt een tragedie ze weer samen. En de zusjes leren dat wat er ook gebeurt, ze altijd elkaar hebben.

bol.com | Magische praktijken, Alice Hoffman | 9789492086747 | Boeken

De film Practical Magic ken ik al jaren en kan ik blijven kijken, maar het boek had ik schandalig genoeg nog nooit gelezen. Toen dit één van de keuzes in de Hebban Adventskalender van dit jaar was moest ik natuurlijk wel voor deze kiezen.
Het boek is heel anders dan de film, maar eigenlijk vind ik de één niet slechter of beter dan de ander. Van beide heb ik genoten en na het lezen van het boek had ik meteen zin om ook de film weer een keer te kijken.
Magische Praktijken is heerlijk geschreven, net of je er zelf bij bent. De magie is wel subtieler aanwezig dan in de film. Het is geen superdik boek, maar je vliegt er niet te hard doorheen. Een heerlijk boek om bij weg te dromen over liefde, een zussenband en een vleugje magie.

2 gedachtes over “Gelezen | Magische praktijken van Alice Hoffman

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.