Hardlopen | De Coronarun

Toen ik mijn lijstje met Races to Run opstelde aan het begin van dit jaar had ik er even geen rekening mee gehouden dat er veel evenementen niet door zouden gaan. En dat ik een virtuele run zou gaan lopen had ik ook niet direct gepland.

90431632_111037143864322_7569252854104326144_o

Het zal je niet ontgaan zijn dat evenementen en samenkomsten tot tenminste 1 juni hartstikke verboden zijn. Dat geldt natuurlijk ook voor hardloop- en wandelevenementen, maar ook voordat dit bekend gemaakt werd gingen er al steeds meer evenementen niet door.
Halverwege de maand kwam ik op Facebook de Coronarun tegen. Een eenmalige virtuele run om de pijn van de evenementen die niet doorgaan een beetje te verzachten. De bedoeling is natuurlijk dat je alleen gaat lopen, en je kunt de afstand nemen die je zelf wil. Wandelen mag ook. Na afloop ontvang je de unieke medaille als herinnering aan deze rare tijd, gewoon per post.
Ik had al eens eerder gehoord van virtuele runs, maar in Nederland is deze manier van hardlopen nog niet zo bekend volgens mij. Het trok me nooit zo, op de één of andere manier voelde het niet ‘echt’ genoeg denk ik. Een ongecontroleerd rondje, zonder publiek, maar met een medaille, vaak voor meer geld dan een echt evenement.
Maar dit zijn inderdaad rare tijden, en wat ik het mooie aan deze virtuele run vond was dat hij ook nog eens non profit is. De opbrengst gaat namelijk naar het Nationaal Ouderenfonds. Wat mij betreft een mooi doel wat goed past in deze tijd. En met al ruim 1500 deelnemers loop je toch nog een beetje samen.
De inschrijving blijft open tot en met 31 maart, en je kunt lopen wanneer je wil, hoe hard je wil en hoe ver je wil. Bewijs hoeft niet, maar foto’s delen mag natuurlijk. Loop je ook mee?

5 gedachtes over “Hardlopen | De Coronarun

  1. Ooooh, wat leuk! Ik heb meerdere virtuele hardloopevenementen gezien, maar nog niet waarbij je ook kunt wandelen. Momenteel mag ik niet hardlopen, omdat mijn lichaam door de chemo’s al genoeg te verduren heeft, maar wandelen mag wel! Ik ga me inschrijven.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.