Gelezen | Jezelfhulpboek van Dennis van Aalst

JezelfhulpboekDit boek laat je zien hoe uniek je bent. De grootste stap vooruit is een stap naar jezelf. In elk hoofdstuk zet je een stapje – in totaal 121 stapjes – en durf je meer te vertrouwen op wie je bent. Zet het boek naar je eigen hand en lees het van achter naar voor, van rechts naar links, alfabetisch verantwoord of juist random. Het is tijd om je de kunst van het jezelf zijn eigen te maken. Het Jezelfhulpboek inspireert je om jezelf te durven zijn in een wereld vol verwachtingen, verplichtingen, oordelen en vooroordelen. Het maakt je, kortom, content met wie je bent.

Via een persbericht las ik over dit boek, en omdat ik erg benieuwd was naar dit boek vroeg ik een recensie-exemplaar aan. Gisteren sloeg ik de laatste bladzijde om.
Het begon meteen met een positief punt, al in de eerste bladzijden geeft de schrijver aan dat je hem gewoon mag mailen als je vragen hebt. Lekker benaderbaar, daar hou ik wel van. Ik heb overigens nog niet getest of je antwoord krijgt, dat laat ik graag aan degenen die echt vragen hebben.
Veel zelfhulpboeken zijn gericht op verandering, de insteek van dit boek is juist dat je goed bent zoals je bent. Je hoeft niet te veranderen. Dit boek moet je inspireren om jezelf te durven zijn.
Wat ik jammer vond is dat de hoofdstukken uit heel veel lappen tekst bestaan. Het leest wel lekker en vlot weg, maar het is veel ‘droge stof’. Tussendoor vind je wel leuke oefeningen zoals ‘de to-doei lijst’ en ‘triggertinder’, maar ik had eigenlijk gehoopt dat er meer praktische oefeningen zouden zijn.
Aan het eind van ieder hoofdstuk vind je persoonlijke verhalen en tips van bekende mensen die de schrijver inspireren. Ik lees graag persoonlijke verhalen, dus dat vond ik een erg leuke aanvulling.
Jezelfhulpboek inspireert je om jezelf te durven zijn en daar ook tevreden mee te zijn. Je hoeft het boek niet van voor naar achter te lezen, je kunt zelf kiezen aan welk hoofdstuk je wil beginnen. Ik vond het zeker interessant en kan hier wel tips uit halen. En de boodschap is natuurlijk helemaal goed: Je hoeft niet te veranderen.

Een gedachte over “Gelezen | Jezelfhulpboek van Dennis van Aalst

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.