Vega-test: Maggi 5 minute snack

Wij  hebben geen kantine op het werk, en af en toe vind ik het toch wel lekker om iets warms te eten als lunch. Soms neem ik een soepje, en heel af en toe heb ik zo’n pakje instant noodles, die ik stiekem wel lekker vind. Toen ik in de supermarkt de nieuwe 5 minute snacks van Maggi zag staan nam ik ze mee om te testen. Er stonden drie varianten die ik allemaal meenam.

De vijf minuten gerechten zijn binnen vijf minuten klaar en je hoeft alleen maar water toe te voegen. Op het kuipje staat een streepje tot waar je water moet toevoegen, maar er staat ook aangegeven dat je minder water kunt nemen als je minder saus wil. Ik hou wel van stevige saus, en niet te veel, dus ik vulde het kuipjes bij onze koffieautomaat met één portie. Daarmee zat het water ongeveer een halve centimeter onder het streepje, en dat was voor mij de ideale hoeveelheid en dikte voor de saus.

5 minuten Snacks | MaggiPasta España
Instant pasta vind ik meestal niet zo lekker. Vaak zwemt het in de veel te dunne saus en blijft de pasta een beetje taai. Toch was ik wel benieuwd naar deze. Hij smaakt erg goed. Er zaten een paar stukjes bij die niet helemaal gaar waren geworden, maar dat waren er hooguit drie, verder werd de pasta heerlijk gaar. Volgens de verpakking zou hij licht pittig zijn (1 van de 3 pepertjes), maar dat vond ik niet. Hij had van mij pittiger mogen zijn. Verder hartstikke lekker voor instant pasta.
★★★★☆

Rice Thailand
Een Thaise curry. Ik hou niet van kokos, maar wel van curry, dus ik was even bang dat de kokossmaak erg overheersend zou zijn, maar dat was niet het geval. Ik vond dit de lekkerste van de drie. De rijst wordt goed gaar in de vijf minuten, en de saus smaakte precies zoals ik curry lekker vind. Deze was heerlijk pittig. Hoewel er geen pepertjes op de verpakking aangegeven stonden was dit de pittigste.
★★★★★

Couscous Marokko
Ik twijfelde even of deze vegetarisch was omdat de andere twee een label hebben en deze niet, maar Nestlé gaf aan dat deze geen label krijgt omdat er melkeiwit en ei in zit. Wel vegetarisch dus, maar niet vegan.
Wel erg lekker. Net als de pasta was hij iets minder pittig dan ik hoopte, op de verpakking staan twee pepertjes om de scherpte aan te geven, ik zou er persoonlijk één op gezet hebben. De couscous wordt ook goed gaar en de smaak is erg goed.
★★★★☆

Ik zou deze kuipjes zeker vaker kopen. Het is niet iets wat ik iedere dag zou eten, maar gewoon om af en toe iets anders te kunnen eten als lunch. Voor instant maaltijden zijn ze erg lekker.

 

8 gedachtes over “Vega-test: Maggi 5 minute snack

  1. Hey, dit kende ik nog niet! Dit weekend eens kijken of onze Appie dit al heeft. Ik houd er ook echt van om op kantoor iets warms te eten. Meestal neem ik leftovers van de avond ervoor mee, maar soms vind ik noodles of andere instantfoods ook prima (ondanks het zoutgehalte :D).

    Like

  2. y*/8-/*89 <—– groet van Picasso, hahahaha

    Maggi, daar hou ik standaard niet van, wij woonden vroeger heel dicht bij de maggi fabriek en dat rook echt en stonk heel sterk, vandaar dat wij van de Knorr zijn juist, hahaha dus deze sla ik standaard even over 😉

    X

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.