NaNoWriMo 2018: gewonnen!

Congratulations, winner!Het zit er weer op, en ik heb het weer gedaan. Vijftigduizend woorden in iets minder dan een maand tijd, vanavond ging ik de magische grens voorbij. Sterker nog, ik zat er zo lekker in dat ik zelfs de zestigduizend voorbij ging. Ik heb het gehaald!

Dit jaar was de zevende keer dat ik meedeed met NaNoWriMo. Doordat ik ziek was begon ik slecht, en liep ik de eerste dagen al een paar duizend woorden achter, maar op een gegeven moment merkte ik dat ik die achterstand in begon te halen.
Na een week was ik bij met het aantal woorden, om meteen de dagen daarop weer in een achterstand te vervallen doordat ik het wel erg druk kreeg. Maar ik haalde opnieuw in, en ging zelfs iets voor lopen op het schema.

nano grafiek

Gisteren was ik vergeten om mijn wordcount te updaten, waardoor het lijkt alsof ik de laatste twee dagen op 45.000 heb gestaan, maar in het echt ging ik gisteren de 48.000 voorbij. Vanavond zat ik zo lekker in de flow dat ik er gewoon zo’n 13.000 woorden bij heb geschreven.

2018 Winner Certificate

Zoals ik in mijn eerste post over NaNoWriMo al aangaf heb ik het wel iets anders aangepakt dan andere jaren. Ik heb veel herschreven. Mijn plan was eigenlijk om het verhaal helemaal af te ronden, maar ik zat er zo lekker in met herschrijven dat dit eigenlijk de grootste bijdrage aan mijn wordcount is geweest.
Het verhaal is dus nog niet helemaal af. Ik heb zeker wel verder geschreven, en ik kom steeds dichter bij het einde, maar helemaal afgerond is het nog niet. Ik heb wel twee versies van het einde geschreven, om het mezelf makkelijk te maken. Lekker nog even twijfelen over welke het gaat worden, ze passen allebei bij het verhaal.
En tot slot is er maar liefst één hoofdstuk online gekomen in de Klantenservice Kronieken. Ik ga hier zeker mee verder, morgen of overmorgen komt er nog een hoofdstuk online, maar voor deze maand was het gewoon te veel om me hier vol op te storten. Wordt vervolgd dus.
Ik ben hartstikke tevreden, ik heb dit jaar ook de beste wordcount ooit gehaald.

Kortingscode Scrivener
Één van de ‘winner goodies’ is een kortingscode van 50% voor het schrijfprogramma Scrivener. Ik heb het programma allang, en ik vind het super om mee te werken. Maar de kortingscode heb ik dus niet nodig. Heb jij interesse in de kortingscode? Laat het gerust weten, dan krijg je hem van me. Wie het eerst komt… Met de kortingscode kost het programma eenmalig $ 22,50, en als je veel schrijft is het zijn geld dubbel en dwars waard. Oh, en ik word niet betaald om dit te zeggen.
Wil je eerst zien wat je eventueel koopt? Je mag het 30 dagen gratis uitproberen.

Heb jij meegedaan aan NaNoWriMo?

6 gedachtes over “NaNoWriMo 2018: gewonnen!

  1. Ik moet nog iets minder dan 5000 woorden schrijven en hoop dat vanavond te kunnen doen. Maar of mijn roman dan af zal zijn, dat betwijfel ik. Enfin, ik bedoel dat er nog wat meer woorden nodig zullen zijn om bij het einde te komen 😉 en daarna moet ik nog herschrijven uiteraard.

    Like

  2. Wat goed van jou! Nee niet mee gedaan, als ik zin heb om te schrijven doe ik dat wel, wat ik niet wist, is dat je speciale programma’s daarvoor hebt, hahaha ik ben nog steeds van de Word zullen we maar zeggen 😉

    X

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.