Gelezen: De Verborgen Universiteit van Nathalie Koch

Nathalie KochAls de negentienjarige Alexa Westerhof een semester aan een kleine Londense universiteit gaat studeren, ontdekt ze al snel dat het gotische gebouw geheimen herbergt, geheimen die ook haar leven voorgoed zullen veranderen. Een dramatische gebeurtenis op de campus brengt haar in contact met magi, mensen met bijzondere krachten, waar ze zelf ook over blijkt te beschikken. Terwijl ze colleges volgt en van het studentenleven geniet, bestudeert ze in het geheim magie en leert haar krachten ontwikkelen. Ze ontdekt dat Londen vol geheime plekken zit, van verborgen kelders en kroegen tot spookmetrostations, en het wordt haar vooral duidelijk dat ze tegenover de buitenwereld niets mag loslaten over deze wereld. 

Deze fantasyserie van eigen bodem was me al een tijd geleden aangeraden door verschillende mensen, maar het was er nooit van gekomen om hem te lezen. Tot ik zag dat de serie in Kobo Plus stond, en ondertussen heb ik de hele serie uit.
De trilogie wordt vaak vergeleken met Harry Potter, maar die vergelijking vind ik persoonlijk niet helemaal opgaan. Ik vind het twee totaal verschillende series, maar ik geloof zeker dat fans van Harry Potter (hoi!) deze serie zullen waarderen.
De serie bestaat uit drie delen, De Erfenis Van Richard Grenville, Het Levende Labyrint en De Stad Van De Alchemist. De hoofdpersoon van de serie is Alexa, een negentienjarige studente die ontdekt dat ze magische krachten heeft. Je leert haar, en haar vrienden, goed kennen in het boek, de personages zijn goed uitgewerkt.
De boeken lezen als een trein. Het zijn best dikke boeken, maar daar je vliegt er doorheen. Het verhaal is spannend, en hoewel het bij vlagen wat ingewikkeld is, is het nergens te moeilijk om te volgen. De schrijfstijl van Nathalie Koch past perfect bij het boek. Soms wat lang van stof, maar dat zorgde er wel voor dat je echt in het verhaal kwam te zitten.
Ik raad deze trilogie zeker aan als je, net als ik, een liefhebber bent van fantasyverhalen.

De links in deze post zijn affiliate links. Zie mijn disclaimer voor meer informatie.

3 gedachtes over “Gelezen: De Verborgen Universiteit van Nathalie Koch

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.