Vega-test: rookworst

rookworstIk doe de vega-test nu al een paar weken, en de meeste dingen die terugkomen bestaan al langer. Maar als er iets nieuws is zit ik daar ook graag bovenop, dus toen deze week een nieuwe rookworst uitkwam wist ik, die moet in de test! We gaan tenslotte richting het stamppot- en erwtensoep-met-worst-seizoen. Ik proefde er twee.

Valess RookworstValess – Vegetarische rookworst
Deze had ik een tijdje geleden al geproefd. Hij voelde een beetje slap aan en deed me in eerste instantie denken aan een uit de kluiten gewassen knakwors. Hij rook wel lekker, maar had een nasmaakje wat ik niet helemaal thuis kon brengen. Niet vies, maar wel jammer. Ik at  hem bij de andijviestamppot. Hij is wel op basis van zuivel, dus niet geschikt voor vegans.
★★★☆☆

De Vegetarische Slager – Vegan RoockworstRoockworst
De rookworst waar iedereen het al dagen over heeft, sinds deze week is hij te koop en hij schijnt nogal hard te gaan. Ik nam de laatste drie mee uit het schap, die gok durfde ik wel aan na alle positieve berichten. En ik was ook positief. De knak zit erin, en hij smaakt echt naar rookworst. Hij is lekker stevig. Het enige minpuntje vond ik de geur, ik vind hem niet zo lekker ruiken. Maar er is al aangegeven dat daar aan gewerkt wordt. Ik at deze bij de zuurkoolstamppot. Bijkomend pluspunt: hij is vegan.
★★★★☆

Volgens mij zijn dit de enige vega-rookworsten die er op dit moment op de markt zijn. Mocht ik nog andere proeven zal ik ze toevoegen.
Wil je graag iets terug zien in de vega-test? Laat het gerust weten in de reacties of op social media.

3 gedachtes over “Vega-test: rookworst

  1. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar ook ik ben er nu al enthousiast over, want rookworst is zo lekker! Geweldig dat daar nu een plantaardig alternatief voor bestaat 🙂

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.