Gelezen: Miracle Morning van Hal Elrod

Miracle MorningMet Miracle Morning heeft auteur Hal Elrod – zelf het levende bewijs dat deze methode werkt – mensen geholpen meer in het leven te bereiken. Tienduizenden mensen zijn er met behulp van dit boek al in geslaagd grote veranderingen in hun leven door te voeren. Deze methode hielp hen een succesvoller, rijker en bevredigender bestaan te leiden. Introduceer 6 simpele, nieuwe gewoontes in je leven: stilte creëren, affirmeren, visualiseren, bewegen, lezen en schrijven, en merk zelf het verschil. Elrod laat in deze praktische gids zien hoe iedereen aan de hand van deze zes nieuwe gewoontes in 30 dagen kan werken aan meer focus, positiviteit, regelmaat en bewustzijn. En dat allemaal voor 8 uur ’s ochtends.

Miracle Morning was zo’n boek waar ik al langere tijd nieuwsgierig naar was, maar ook weer niet nieuwsgierig genoeg om het te kopen. Maar toen ik een gratis proefabonnement op Kobo Plus afsloot en dit één van de boeken was die ik daarmee kon lezen downloadde ik hem natuurlijk wel.
In het eerste hoofdstuk verteld de schrijver persoonlijke, heftige verhalen over de twee momenten waarop hij op de bodem van zijn put was beland.
Daarna vertelt hij over het tot stand komen van de methode en legt hij de zes Life S.A.V.E.R.S uit (Silence, Affirmations, Visualisation, Exercise, Reading, Scribing). Als je deze zes dingen iedere ochtend doet, dan zal je leven veranderen, zo belooft hij.
Het boek is vlot geschreven, wel wat ‘prekerig’, maar er staan zeker goede en bruikbare ideeën in. In zijn geheel vertelde het boek me eigenlijk weinig nieuws, ik weet hoe lekker het is om eerder op te staan dan zou moeten, ik weet hoe lekker het is om niet te snoozen (en toch trap ik er iedere keer weer in) en ik weet hoe lekker het is om in de ochtend te sporten. De kunst zit hem dan ook niet in het weten, maar in het doen.
Al met al was het absoluut een interessant boek, en ik kan hier zeker wel iets uit halen. En eerlijk is eerlijk, het enthousiasme van de schrijver is aanstekelijk. Extra pluspunt is het bonusmateriaal wat je via de website kunt krijgen. Hier zit ook een 30 dagen challenge bij, en dat lijkt me wel iets om mee aan de slag te gaan.

De link in deze post is een affiliate link. Zie mijn disclaimer voor meer info.

4 gedachtes over “Gelezen: Miracle Morning van Hal Elrod

  1. Hetzelfde hier. Ik sta al op rond zes uur, dus nog vroeger uit bed lijkt mij hell! Ik heb dit boek wel gelezen, maar ik vond het gegeven eigenlijk geen meerwaarde hebben. Ik heb het nog geprobeerd hoor, een half uurtje vroeger uit bed, maar dat werkt voor mij echt voor geen meter. Neen, om zes uur uit de veren en rustig opstarten is voor mij goed genoeg 😀

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.