Gelezen: 3x uit de vakantiebieb

In de vakantiebieb kun je in de maanden juli en augustus gratis e-books lezen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Aangezien ik best snel lees en niet alleen maar boekrecensies wil plaatsen, doe ik er gewoon een paar in één keer. Dit zijn de laatsten die ik las.

Bovenwereld 1 - DrakendalDrakendal – Scarlett Thomas
Fee is dol op magie, en eindelijk is haar grootvader begonnen met haar magisch onderricht. Maar dan overlijdt hij plotseling. Fee erft zijn bibliotheek met 499 magische boeken, die haar vader meteen verpatst aan een Diberi, een boekverbrander. Fee moet alles op alles zetten om de boeken te redden. Met hulp van nieuw verworven vrienden en de troeven die haar grootvader in het geheim heeft nagelaten, reist Fee naar de bovenwereld. Maar om bij de Diberi te komen, moet ze eerst langs een gevaarlijke draak…
Ik werd nieuwsgierig door de cover, en zo liet ik me verleiden om toch weer een boek te lezen uit een serie waarvan ik de andere delen niet heb. En daar baal ik wel van, want ik wil weten hoe het verder gaat.
Spannend fantasyverhaal, wel gericht op jeugd, maar ook voor volwassenen die van het genre houden erg leuk om te lezen. Het is een origineel verhaal wat goed in elkaar zit. Het is leuk en vlot geschreven en er zit de nodige humor in. Ik wil de rest van de serie ook lezen.

Don't give a fuckDon’t give a fuck – Sarah Knight
Don’t Give a Fuck, de vertaling van The Life-Changing Magic of Not Giving a F*ck, gaat over het terugwinnen van de kwaliteit van je leven. Sarah Knight geeft een eenvoudig te gebruiken tweestappenmethode om je eigen tijd terug te claimen. Niet meer als een kip zonder kop rondrennen om vooral anderen ter wille te zijn. Er zijn genoeg dingen in je leven waar je je wél druk om moet maken – en daar heb je meer tijd voor als je de dingen waar je eigenlijk geen bal om geeft, kunt laten schieten. Ruim na je huis met Marie Kondo nu je hoofd op met Sarah Knight. En dat zonder excuses: #geensorry.
Dit boek is duidelijk geïnspireerd door ‘Opgeruimd’ van Marie Kondo, al gaat dit over het opruimen van je hoofd in plaats van je huis. Heerlijk vlot en humoristisch geschreven boek, waarin de schrijfster je wil leren om minder tijd, geld en energie te besteden aan zaken die eigenlijk helemaal niet belangrijk voor je zijn.
Aanrader voor iedereen die zich minder druk wil maken om de mening van anderen, of gewoon van zelfhulpboeken houdt.

VerwoestVerwoest – Margje Woodrow
Juuls broer Milan is omgekomen bij een auto-ongeluk. Dat het een ongeluk was, betwijfelt Juul, zeker nadat ze lugubere opdrachten krijgt die ze moet opvolgen om achter de waarheid te komen. Chantage maakt het haar onmogelijk om de politie in te schakelen. De enige die ze in vertrouwen neemt, is haar hartsvriendin. Maar wat verbergt zíj eigenlijk?
Een spannende jeugdthriller. Door de vlotte schrijfstijl en doordat het gewoon een spannend boek is heb je hem snel uit. Het is geen dik boek, maar het leest als een trein.
Iedereen is verdacht, en daardoor blijft het tot het laatste moment spannend wie nou eigenlijk de dader is.
Absoluut een aanrader, het is een origineel verhaal, maar wel rauw en soms zelfs wat luguber. Als je daar niet van houdt dan kun je deze beter overslaan. Anders zou ik hem zeker gaan lezen.

De links in deze post zijn affiliate links. Zie mijn disclaimer voor meer informatie.

 

 

 

Een gedachte over “Gelezen: 3x uit de vakantiebieb

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.