Gelezen: Opgeruimd! van Marie Kondo

9200000036034901De Japanse Marie Kondo heeft met dit boek een ware opruimhype ontketend. De basisgedachte van Opgeruimd! is dat je alleen spullen bewaart die je vreugde geven en de rest wegdoet. Kondo runt een gerenommeerd adviesbureau dat mensen leert hoe ze hun rommelige huizen kunnen transformeren in ruimtes vol rust en inspiratie. Diezelfde adviezen geeft ze ook in haar boek. De sleutel tot succesvol opruimen is volgens haar om alleen de zaken te bewaren waar je echt van houdt en afstand doet van de rest. Met een wachtlijst van drie maanden is haar KonMari-methode voor opruimen, keuzes maken en organiseren een internationaal fenomeen. Ze helpt je in Opgeruimd! op inspirerende wijze stap voor stap om je huis en je leven op orde te krijgen.

Volgens mij ben ik behoorlijk Spuit 11, ik denk dat het grootste deel van bloggend Nederland dit boek al lang heeft gelezen. Hij stond al langere tijd op mijn lijstje, maar nu ben ik er pas voor gaan zitten.
In Opgeruimd! leert de Japanse Marie Kondo hoe je je huis opruimt zodat je dat daarna nooit meer hoeft te doen. Klinkt goed toch? Ik was in ieder geval erg nieuwsgierig, zeker na het lezen van positieve recensies.
Opgeruimd! is prettig geschreven, het leest lekker vlot weg. De korte hoofdstukjes zorgen er voor dat het niet saai wordt. Het is een inspirerend boek. In veel dingen die Marie Kondo hier beschrijft kan ik me wel vinden. Houdt wat je gelukkig maakt, en behandel je spullen met respect, bijvoorbeeld. Maar voor andere dingen ben ik toch echt te nuchter. Iedere dag mijn huis begroeten als ik thuis kom? Iedere dag mijn schoenen bedanken dat ze me gedragen hebben? Mijn handtas ‘vrij’ geven door hem leeg te maken? Nee, dat zie ik mezelf niet zo snel doen.
Maar ik heb na het lezen van dit boek wel extra in gekregen om op te ruimen, en ik ga zeker meenemen wat ik heb gelezen.

Heb jij Opgeruimd! al gelezen?

Dit is geen gesponsorde post, met het schrijven van dit artikel verdien ik niets. Mocht je het boek willen bestellen zou ik het wel erg waarderen als je dit zou willen doen via één van de links in het artikel. Op die manier verdien ik een klein bedrag aan je aankoop, zonder dat het jou extra geld kost.

9 gedachtes over “Gelezen: Opgeruimd! van Marie Kondo

  1. Nee niet gelezen, maar ik ben dat opruimen al ruim 11 jaar geleden gestart, ze is niet de eerste namelijk, er was al een Martha Stewart bij Oprah, en Oprah heeft het al vele malen als show gedaan, om dan ook nog een boekje gekregen te hebben wat meer op Feng Shui is gebaseerd en hetzelfde vertelt, dat boek heb ik niet meer, maar het zit erin, al 11 jaar lang.

    Het kan handig zijn als je het nog nooit gedaan hebt 😉

    X

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.