8x je vakantiegevoel vasthouden

vakantiegevoelVandaag was het helaas alweer zover: na twee heerlijke weken vakantie moest ik toch echt weer aan het werk. Ik zeg eerlijk, ik had niet veel zin vanmorgen. Gelukkig kun je het vakantiegevoel nog wel even vasthouden, ook al is de vakantie eigenlijk voorbij.

Buiten ontbijten.
Er is maar weinig wat mij zo’n vakantiegevoel geeft als buiten ontbijten. Vroeger al deed ik dat eigenlijk alleen als ik met vriendinnen op vakantie ging, en heel af en toe thuis in de vakantie, en nog steeds is er weinig wat mij zoveel vakantiegevoel geeft als in de ochtend rustig ontbijten bij de eerste zonnestralen. Maar dat kan natuurlijk ook gewoon als je moet werken.

Gun jezelf relaxmomenten
Stort je na het werk niet meteen vol op het huishouden of andere ‘moetjes’. Natuurlijk moeten die dingen ook gedaan worden, maar er is best ruimte om een relaxmoment te plannen. Neem ’s avonds de tijd voor een drankje, lees een boek, doe yoga, wat je wil. Als je maar ontspant.

Sta vroeg op, dan kun je rustig aan doen
Grote kans dat je er met het zomerse weer niet zo veel moeite mee hebt om vroeg op te staan. Maak daar gebruik van, zodat je een rustige ochtend hebt voordat je naar je werk gaat. Niet op het nippertje uit bed, geen gehaast. Waarschijnlijk voel je je dan ook een stuk relaxter, ook al moet je werken.

Kook exotisch
Extra leuk als je op vakantie bent geweest: kook een lokaal gerecht wat je tijdens je vakantie hebt gegeten. De geuren en smaken brengen je geheid even terug naar je vakantiebestemming. Maar ook als je thuis bent is het leuk om eens een exotisch gerecht te koken. Je waant je al snel even in een ander land.

Foto’s terugkijken
Dat is natuurlijk wel de ultieme manier om je vakantiegevoel terug te brengen: bekijk de foto’s die je tijdens je vakantie hebt gemaakt nog een keer. Aan iedere foto zit een herinnering.

Ga offline
Grote kans dat je tijdens je vakantie veel meer offline bent geweest dan buiten je vakantie. Hou dit vast, leg je telefoon vaker opzij, zet je laptop eens uit en lees een boek, maak een wandeling of doe iets anders waar je van ontspant. Ik voel me in ieder geval een stuk relaxter na een avond lezen in plaats van een avond online.

Ga zwemmen
Als je daar van houdt natuurlijk. Ik vind het heerlijk om in de avond nog even naar een recreatieplas te gaan, net of je aan het strand ligt.

Maak plannen voor je volgende vakantie
Wil je op vakantie? Bedenk alvast waar je naar toe wil gaan, wanneer, wat je wil gaan doen, zien en eten. Blijf je thuis? Bedenk dan wanneer je je volgende vakantie wil opnemen, maak plannen voor leuke dagjes weg en zoek bijvoorbeeld leuke restaurantjes op om te proberen. De voorpret brengt je meteen in vakantiesferen.

Heb jij al vakantie gehad?

 

8 gedachtes over “8x je vakantiegevoel vasthouden

  1. Goede tips om je vakantie gevoel vast te houden. Ik probeer dan ook altijd zoveel mogelijk dingen te doen die ik ook tijdens de vakantie deed. Veel buiten zijn. I k heb in mei twee weken vrij gehad. Klinkt als heel lang geleden šŸ™‚

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.