Gelezen: Zorg dat jouw boek er wél komt van Jolanda Pikkaart en Esther van der Ham (+ boekplanner)

9200000090886159Een boek schrijven is een project. Er komt veel bij kijken. Het is niet iets dat je even tussendoor doet. De blauwdruk van je boek maken, schrijven en herschrijven, zorgen voor een goede boekpromotie en waar en hoe ga je publiceren? Allemaal stappen die je moet nemen voordat je boek in de winkel ligt.
Hoe houd je overzicht, waar moet je opletten en hoe zorg je voor commitment? Deze boekplanner helpt je daarbij. Inclusief een stappenplan en een checklist. Dus voor focus, bepaal je doel en ga aan de slag. De schrijftips gaan je helpen bij het overzicht en het organiseren van je tijd. De extra downloads geven een boost aan je. En er hoort een gratis online training boekplanning bij.

Toen ik het bericht kreeg dat dit boek uit zou komen was ik meteen geïnteresseerd. Zoals de meesten van jullie vast wel weten is het mijn grote droom om een boek uit te geven, en dit past daar precies bij. Ik besloot een recensie-exemplaar aan te vragen, en die kreeg ik. Het boek was al snel uit, en met de planner ga ik zeker aan de slag.
Het boek ‘Zorg dat jouw boek er wél komt’ staat vol met nuttige tips over het schrijven van je boek, maar ook over het uitgeven en de promotie van je boek. Door gebruik van kleuren is het onderverdeeld in fictie, zakelijke boeken en levensverhalen.
Het gebruik van de kleuren in het boek maakt het niet alleen overzichtelijk, maar ook erg vrolijk. Het boek leest prettig, het is vlot geschreven in begrijpelijke taal, en de toon is erg motiverend. Je krijgt meteen zin om aan de slag te gaan.
Bij het boek ontving ik ook de boekplanner. Je kunt ze samen kopen, als set, maar beiden zijn ook los te koop. De planner is voor 52 weken, en per week kun je doelen opstellen, je voortgang bijhouden en je doelen evalueren.
De planner heeft een ringband, dat vind ik persoonlijk erg handig, maar ik weet dat er ook mensen zijn die dat juist vervelend vinden. Ik ga hier zeker mee aan de slag, en ik geloof absoluut dat dit me gaat helpen. De set is zo motiverend dat ik mijn boek al zie liggen bij de boekhandels.
Deze set is echt een aanrader voor iedereen die droomt van een eigen boek.

De link in dese post is een affiliate link. Zie mijn disclaimer voor meer info.

7 gedachtes over “Gelezen: Zorg dat jouw boek er wél komt van Jolanda Pikkaart en Esther van der Ham (+ boekplanner)

  1. Het is ook een hele klus om een boek te schrijven en uit te geven. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om boeken in eigen beheer uit te geven of via print-on-demand services. Maar het zou te gek zijn als je de kans krijgt om je boek bij een ‘echte’ uitgever gepubliceerd te krijgen 🙂

    Like

  2. Mijn man heeft een kinderboek geschreven en gepubliceerd. Daar ben ik zo trots op. Maar dit boek lijkt me handig voor een starter. Je moet toch een bepaalde discipline hebben.

    Geliked door 1 persoon

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.