Gourmetten voor vegetariërs

img_8085Rond Pasen trekken veel mensen de gourmetstellen uit de kast. ‘Maar als je geen vlees eet kun je toch helemaal niet gourmetten?’ Het vooroordeel dat gourmetten alleen interessant is voor fanatieke vleeseters bestaat nog steeds. Maar er zijn zo veel andere dingen die je in dat pannetje kan maken.

♥ Kant en klare pakketten
Het eenvoudigste wat je kan doen om als vegetariër aan te schuiven bij het gourmetten is simpelweg het vlees vervangen door vegetarische hapjes. Er zijn tegenwoordig veel opties. De Vegetarische Slager heeft bijvoorbeeld kant en klare gourmetschotels. Ook Vivera heeft mini-hapjes. Maar zelfs de Aldi en de Lidl verkopen vegetarische hapjes voor het gourmetten. ahi_434d5034333736313231_2_lowres_jpg

♥ Pannenkoekjes of omeletjes
Als kind vond ik het al leuk om zelf mijn mini-pannenkoekjes en omeletjes te bakken in het gourmetpannetje. Maar nu ik volwassen ben vind ik het nog steeds lekker. Varieer met bijvoorbeeld kaas, groente en kruiden.

♥ Groenten
Mijn avondje gourmetten was altijd al niet compleet zonder champignons. Maar ik maak ook graag een mix van champignons, paprika, courgette en uitjes. Erg lekker, en snel klaar.

♥ Halloumi
Ik was in eerste instantie bang dat ik het niet lekker zou vinden, omdat ik ook niet gek ben op geitenkaas. Maar niets is minder waar, halloumi is heerlijk. Het is een kaassoort die je kan grillen, bakken of frituren zonder dat het smelt. De buitenkant krijgt een krokant korstje.

grilled_halloumi

♥ Mini pizza’s
Met pizza’s kun je alle kanten op. Pizzadeeg (kant en klaar of zelf gemaakt), pizzasaus en iedereen kan hem beleggen zoals je het zelf het lekkerst vindt. Voor ieder wat wils. Wil je het nog gezonder? Gebruik dan plakjes courgette in plaats van pizzadeeg.

♥ Bijgerechten
Ik weet niet hoe jullie gourmetten, maar bij ons bestaat het niet alleen maar uit de kleine pannetjes. Meestal hebben we ook verschillende bijgerechten. Lekkere salades, frietjes, en natuurlijk stokbrood met smeerseltjes.

Ga jij gourmetten met Pasen?

 

9 gedachtes over “Gourmetten voor vegetariërs

 1. Wat fijn dat er ook gourmetschotels van de vegetarische slager bestaan! Dat wist ik helemaal nog niet! Als ik gourmet staan de groente hoog aan mijn to eat list. Ik ben gek op groente, zeker champignons/paprika etc. Mijn vader maakt altijd ei in een pannetje. Dan kun je ook nog een soort van omelet maken 🙂 . Wij doen met pasen altijd een paasontbijt 🙂

  Like

  1. Jaa, ik heb hem nog niet geprobeerd, maar tot nu toe vind ik alles van dvs erg lekker, dus dit is vast ook weer een succes 🙂 Omelet is ook lekker in het pannetje ja.

   Like

 2. Met pasen gourmetten we niet, wel met Kerst en met familieweekendje 🙂 Meestal heb ik aan alle verschillende groentes wel genoeg. Dat pakket van de Vegetarische Slager heb ik ook voorbij zien komen, maar ik vond het wel iets te duur voor wat je krijgt… Meestal maak ik groentespiesjes en doe ik groentes met kaas in mijn pannetje. Heerlijk!

  Like

  1. Eens, het is niet goedkoop. Maar gourmetten vind ik sowieso al een luxe ding, dus dan maakt het mij persoonlijk ook niet zo uit als de producten iets duurder zijn.

   Like

 3. Vlees is voor mij geen vereiste. Ik hou het meestal bij en mini burger en een stukje kip, en ik denk dat ik de volgende keer specifiek voor een vegaburger ga. Want ik vind hamburgers eigenlijk niet eens lekker. Gegrilde groenten en een omeletje is voor mij net zo feestelijk trouwens!

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.