Gelezen: Oorsprong van Dan Brown

9200000075752403Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, bezoekt het hypermoderne Guggenheim-museum in Bilbao voor een belangrijke onthulling van een ontdekking die de wetenschap voor altijd zal veranderen. De gastheer van de avond is Edmond Kirsch, een veertigjarige miljardair en futurist wiens oogverblindende hightech uitvindingen en gewaagde uitspraken hem wereldberoemd hebben gemaakt. Maar de nauwkeurig georkestreerde avond barst plotseling uit in chaos, waardoor Kirsch’ waardevolle ontdekking voorgoed dreigt te verdwijnen. Duizelig en geconfronteerd met een directe dreiging, ontsnapt Langdon uit Bilbao, samen met de elegante museumdirecteur Ambra Vidal.

Ik heb de boeken van Dan Brown altijd graag gelezen, en toen zijn nieuwste boek uitkwam werd die dan ook snel toegevoegd aan mijn lijstje. Ik heb er ruim twee weken over gedaan, het is geen boek om even gedachteloos tussendoor te lezen, maar het was absoluut de moeite waard.
Het was een typische Dan Brown. Spannend, meeslepend en goed uitgewerkte personages. En natuurlijk ontbraken ook de verrassende plottwists niet.
Oorsprong is goed geschreven, het leest vlot weg en je wordt vanaf het begin echt in het verhaal getrokken.
Het einde was een verrassing. Halverwege heb ik wel een moment gedacht ‘het zal toch niet…?’, maar meer dan een gedachte die een moment door mijn hoofd geschoten is was dat niet. Toen ik het boek uit had en juist die ene, vluchtige gedachte bleek te kloppen was ik even sprakeloos, en eigenlijk voelde het zelfs een beetje ongemakkelijk. Zou zoiets in de toekomst echt mogelijk kunnen zijn?
Oorsprong was weer een topboek, spannend, maar ook met stof tot nadenken.

Deze post bevat affiliate links. Zie mijn disclaimer voor meer info.

5 gedachtes over “Gelezen: Oorsprong van Dan Brown

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.