Waarom hardlopen in de ochtend heerlijk is

13901498_1087575024666569_7042944974013566787_nDe dagen worden weer langer, het is weer licht als ik naar mijn werk rijdt, en ik heb steeds vaker zin om de wekker weer extra vroeg te zetten om nog even een rondje te hardlopen voordat ik ga.

Nu ik dichterbij woon is het nog gemakkelijker, zo extreem vroeg hoef ik al niet meer op te staan. Nog meer reden om te gaan dus.
In de winter loop ik sowieso een stuk minder dan in de lente en de zomer hoor. Sommige mensen zweren erbij, maar ik hou echt niet van lopen in de kou, de sneeuw of de regen. En zo lang ik gewoon recreatief loop met af en toe een evenement met een korte afstand ga ik mezelf daar ook niet toe dwingen. Als ik ooit zo ver ben om voor een grote afstand te gaan trainen dan komt dat wel. Maar in de ochtend loop ik eigenlijk helemaal niet in de winter. De kou, het idee dat het nog donker is buiten, het maakt dat ik liever in mijn warme bed blijf liggen.
Maar de laatste tijd word ik wakker met fluitende vogeltjes, en licht door het kiertje in de gordijnen. Daar begint mijn dag meteen een stuk energieker van. En dan ga ik graag een rondje rennen.
De dag sportief beginnen vind ik zo lekker. Je krijgt meteen een boost, en dat zorgt ervoor dat je de rest van de dag ook lekkerder in je vel zit. Het schijnt dat je ook gezondere keuzes maakt door de dag heen als je begonnen bent met sporten.
Daarnaast is het erg fijn om je hoofd leeg te maken. Daar helpt hardlopen sowieso bij vind ik, maar vroeg in de ochtend voel ik dat extra. De wereld slaapt nog, je kan even helemaal alleen zijn in je eigen wereldje. Even genieten van de eerste zonnestralen, van die fluitende vogeltjes, van het ontwaken van de natuur. Even helemaal tot jezelf komen en met een fris hoofd aan de dag beginnen. Ik kan daar ontzettend van genieten.
In de avond lopen is ook lekker, maar de ochtend heeft iets bijzonders, dat blijft mijn favoriete moment van de dag voor mijn rondje.

Ben jij een ochtend- of een avondsporter? Of helemaal geen sporter, dat kan natuurlijk ook nog.

4 gedachtes over “Waarom hardlopen in de ochtend heerlijk is

 1. Nee, echt leuk vind ik sporten niet en hardlopen is echt niet mijn ding. Maar ik ben wel elke ochtend met de hond weg, natuurlijk. En dat is heerlijk!
  Ik vind het wel stoer van je dat je ook echt sport voor je naar je werk gaat. Ik zou het niet kunnen…

  Like

 2. Zowel ‘s avonds als ‘s morgens. Lekker in de kou, ook geen probelemen mee. Cind bet zelfs heerlijk.
  Minder fijn vind ik de zwoele, kleffe temperaturen. Dan lijkt het alsof ik geen licht krijg!

  Like

 3. Ik ben ook wel een ochtend sporter, hoewel ik het vaak in de middag doe op werkdagen, omdat het niet anders kan. In de weekenden skaten doe ik graag in de ochtend. Kan niet wachten tot de regen verdwijnt en ik dit weer fijn elk weekend kan doen!

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.