XXL review Action: Handlettering & Illustreren, Kalligrafeerpennen en Twin Markers

img_8869Ik zag dat ze de laatste tijd zo veel leuke spullen hebben bij de Action. Voor mijn verjaardag kreeg ik al twee sets twin markers, maar de rest was steeds uitverkocht. Nu heb ik eindelijk mijn set compleet, en ik heb nog meer leuks gekocht. Ik laat jullie graag weten wat ik er van vind.

Boeken: Handlettering en Illustreren
Handletteren is helemaal in, en ik doe er vrolijk aan mee want het is zo leuk om te doen. Het bekendste boek is denk ik Handlettering Doe Je Zo, die heb ik al een tijdje in huis. Maar toen ik hoorde dat je bij de Action boeken op dit gebied kon kopen voor maar € 1,99 kon ik dat natuurlijk niet laten liggen.

img_8732

Het zijn behoorlijke boeken voor die prijs, één over handlettering en één over illustreren. De boeken zijn gebonden met een ringband, wat natuurlijk wel goedkoop is, maar daar is de prijs ook naar. En eigenlijk vind ik het wel wat hebben.
De boeken zien er vrolijk uit, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Ze geven goede tips voor beginners, en je kunt er heel veel inspiratie uit halen.

img_8870
Het zijn echte werkboeken, er is genoeg ruimte in het boek om dingen uit te proberen en te schrijven of tekenen.
Beide boeken vind ik aanraders, zeker voor die prijs.

Twin Markers
De twin markers zijn stiften op alcoholbasis, wat het mogelijk maakt om de kleuren in elkaar over te laten lopen en kleuren over elkaar heen kunt gebruiken zonder dat je de stift of het papier kapot maakt.
Twin markers hebben twee punten, een dikke en een dunne.
Bij het testen van mijn eerste sets was ik meteen blij verrast door de pigmentatie. Wauw, wat een kleur komt er af!

img_8868
Het nadeel van (alle) stiften op alcoholbasis is dat ze wel erg doordrukken. Houd daar dus rekening mee als je ze gaat gebruiken, bijvoorbeeld door er een extra papiertje onder te doen.
Ik ben erg enthousiast over deze stiften, en met mij meer mensen waarschijnlijk, want ze zijn meestal uitverkocht. Ik ben dan ook blij dat ik eindelijk mijn set compleet heb.
Er zitten twaalf stiften in een doosje voor € 3,99 en er zijn vier verschillende doosjes.

Kalligrafeerpennen
Op Facebook zag ik voorbij komen dat er bij de Action sinds kort ook kalligrafeerpennen te koop zijn. Ze worden verkocht per drie stuks, in de maten 2.5, 3.5 en 5, dit staat voor de breedte van de punt in milimeters. Ze kosten € 0,94 cent per set van drie, daar kan weinig mee fout gaan toch?
Helaas bleek dit ook zo’n populair product, want ik heb een paar keer misgegrepen. Maar dit weekend kwam ik blijkbaar net na de levering, want het schap lag weer helemaal vol.

img_8871
En het wordt bijna eentonig, maar ook dit is een aankoop waar ik heel blij mee ben. Het zijn meer stiften dan pennen eigenlijk, maar ze schrijven erg fijn. Het is wel echt iets waar ik nog mee moet oefenen. Zeker voor deze prijs een aanrader.
Enige nadeel? Je moet wel even wachten tot de inkt droog is, anders krijg je vlekken, zoals je ziet.

Ken jij deze producten al?

 

 

14 gedachtes over “XXL review Action: Handlettering & Illustreren, Kalligrafeerpennen en Twin Markers

  1. Hmm, ik heb bij ons alleen de doosjes gezien, ook geen kaartje voor iets anders bij een leeg schap ofzo… misschien eens bij een ander filiaal kijken dan

   Like

 1. Ja, die twin markers zijn leuk! De handlettering- en illustreerboeken hoop ik ook nog een keer tegen te komen bij Action. Die lijken me ideaal om mee te oefenen. Ook de kaligrafeerpennen kende ik nog niet. Daar ga ik eens naar op zoek.

  Like

 2. Die kalligrafeerpennen kende ik dus nog niet. De eerst volgende keer dat ik bij de action kom toch maar eens naar kijken. Ook al doe ik het niet zoveel, vind het wel fijn om te hebben mocht ik ineens een idee hebben.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.