Gelezen: Loslippig van Marie Cecile Beniers

Na haar wereldreis heeft de 27-jarige journaliste Suzanne moeite om een baan te vinden. Uiteindelijk wordt haar een baan bij een roddelblad aangeboden. Na enige twijfel besluit Suzanne de baan te accepteren. Wellicht helpt dit haar weer hogerop komen. Eenmaal in dienst blijkt men het allemaal niet zo serieus te nemen. Horoscopen worden zelf geschreven en verhalen over BN-ers verzonnen of enorm aangedikt. Als Suzanne een relatie krijgt met Milo, een van de populairste acteurs op dat moment, is zij ook ineens loslopend wild. Hoe moet ze hier in vredesnaam mee omgaan en kan ze haar omgeving nog wel vertrouwen?

Loslippig gaat over Suus, die na een wereldreis aan de slag gaat bij een roddelblad. Het is een heerlijk boek om met je verstand op nul te lezen. Geen literair hoogstandje, maar een vermakelijk boek waar je niet te veel over na hoeft te denken.
Het is vlot geschreven en leest lekker weg. Helaas her en der wel behoorlijk voorspelbaar, maar dat had ik eigenlijk ook wel een beetje verwacht toen ik er aan begon. De humor in het boek is erg leuk, en in de fictieve personages kun je de echte BN’ers herkennen, dat vond ik extra leuk. Het is een verzonnen verhaal met fictieve namen, maar de personages zijn wel te herleiden.
De schrijfster van Loslippig is zelf ook werkzaam geweest bij een roddelblad, en dat is goed te lezen. Ze geeft een interessante blik achter de schermen bij zo’n blad.
Hoewel ik niks met roddelbladen heb, heb ik ondanks de voorspelbaarheid genoten van dit boek. Af en toe moest ik hardop lachen, soms is het gewoon lekker om een boek te lezen waar je niet over na hoeft te denken.
Aanrader voor chicklit-liefhebbers.

3 gedachtes over “Gelezen: Loslippig van Marie Cecile Beniers

  1. Dit klinkt wel als een boek wat in mijn straatje past. Iets waar je niet te veel bij na hoeft te denken. Ben dan ook wel echt een liefhebber van Chicklit. Ik ga hem onthouden. Momenteel lees ik eigenlijk heel weinig (eerder niks), maar misschien komt dat wel weer een keer.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.