7x Gratis leren achter je computer

Wist je dat er online heel veel te leren valt en soms zelfs helemaal gratis? Mijn eerste kennismaking met gratis cursussen was in 2017, toen ik de cursus Start Writing Fiction volgde. Maar er is nog veel meer te leren.

letter blocks

Foto door Pixabay op Pexels.com

♥ FutureLearn –  Op FutureLearn kun je allerlei cursussen volgen aan topuniversiteiten over de hele wereld. De meeste korte cursussen kun je gratis volgen, alleen als je een certificaat wil moet je daar wel voor betalen. Er zijn ontzettend veel onderwerpen om over te leren.

♥ ClassCentral – Eigenlijk net zoiets als FutureLearn, veel online cursussen over verschillende onderwerpen. Niet alles is gratis, maar best veel wel.

♥ Edx – Ook bij Edx kun je studeren aan wereldwijde topuniversiteiten. Ook hier geldt, je kan hier heel veel leren zonder dat het geld kost, maar als je een certificaat wil moet daarvoor betaald worden.

♥ Leren.nl – Bovenstaande sites zijn voornamelijk in het Engels, maar als dat je niet ligt zijn er ook plekken waar je Nederlandstalige cursussen kunt volgen. Op Leren.nl kun je vooral cursussen volgen waar je zakelijk iets aan kunt hebben. Denk bijvoorbeeld aan solliciteren, of persoonlijke ontwikkeling.

♥ Loecsen – Bij Loecsen kun je gratis talencursussen volgen. Er staan maar liefst 41 talen op.

♥ Gratis leren photoshoppen – Iets wat ik zelf nog graag een keer zou willen leren is photoshop. Hier kun je een gratis online cursus volgen.

♥ Zelf leren tekenen – Wil je liever iets creatiefs doen? Bij Zelf Leren Tekenen kun je verschillende tekenlessen volgen.

Wat zou jij nog graag willen leren?

 

 

 

3 gedachtes over “7x Gratis leren achter je computer

  1. pfffffffff jeetje, heel eerlijk, op het moment zit ik nog in zoveel learning moments ook al doe ik het al, lijk ik het te kunnen, maar lang nog niet alles uit geprobeerd. Haken bijv. zo divers, zo veel wat je kunt alleen al. Het tekenen doe ik natuurlijk ook al enige jaren kortom, ook daar, nog zoveel wat ik kan leren en doen… en dat had ik net weer een beetje opgepakt ook. Dat is voor mij een kwestie van zien nu ook vooral 😉

    Maar, de photoshop misschien… doe ik ook al, maar bij lange na niet wat er allemaal mee mogelijk is…

    X

    Like

  2. Leuk dit overzicht. Nu ik wil nog veel leren. Vooral veel beter leren. Veel kan ik half. Maar ik ga eens de verschillende aanbieders bekijken, misschien zit er iets bij. Als eerste denk ik dat ik mijn talen ga verbeteren. Maar dat doe ik niet online, maar thuis met leerboeken. Veel succes met je projecten.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.