Review: STOX energy running socks

img_7172Omdat ik in de zomer transformeer tot een soort van Bigfoot had ik de tip gekregen om eens compressiesokken te proberen. Eigenwijs als ik ben vertikte ik het natuurlijk om in de zomer met hoge sokken te lopen, maar nieuwsgierig was ik wel. Het idee ging op de plank, tot ik via Facebook opeens doodgegooid werd met advertenties.

Nou ben ik normaal helemaal niet zo gevoelig voor de advertenties op Facebook hoor, maar dit was iets wat ik toch al wilde gaan proberen en ik had er intussen veel goede verhalen over gehoord. Dus kocht ik een paar STOX Energy Running Socks, en vandaag laat ik weten hoe de sokken bevallen.
De sokken beloven een betere bloedcirculatie en zuurstofopname, waardoor je meer energie hebt. Ook zouden ze de afvoer van afvalstoffen verbeteren en zorgen voor minder spiervermoeidheid, wat zorgt voor minder spierpijn. Ze hebben ook een schokabsorberend effect wat de beruchte ‘shin splints’ voorkomt. Dat klinkt goed.
Ik bestelde een paar, en de volgende dag had ik al bericht dat ze bezorgd waren. Helaas had ik de bezorger gemist, maar ik kon het ophalen bij het afleverpunt in de buurt. De sokken zaten in een mooi doosje, en er zat zelfs een duidelijke handleiding bij.
Het eerste wat me opviel was de kleur: donkerblauw met roze. Ik dacht dat ze zwart met roze zouden zijn, maar een blik op de site leerde me dat ik gewoon niet goed gekeken had. Maar het zijn mooie kleuren, vooral het knalroze, daar hou ik wel van.
Dan het aantrekken, dat vraagt wat geduld en oefening. Ze zijn namelijk erg strak, maar in de handleiding staat wel beschreven hoe je ze goed aan kan trekken.

stox-running-socks-vrouwen stox-running-socks-vrouwen1 stox-running-socks-vrouwen2
En hoe voelt dat nou, zo’n compressiesok? Heel stevig. Ze zitten lekker los bij de tenen, dat vind ik wel prettig, maar op de andere plaatsen zitten ze behoorlijk strak. Precies goed, zo strak dat je het voelt, maar zonder af te knellen.
Ik testte de sokken een paar keer uit met een rondje hardlopen, maar ik heb ze ook tijdens het skaten gedragen. En ik merk inderdaad dat mijn kuiten minder snel vermoeid voelen. Spierpijn na het hardlopen of skaten heb ik eigenlijk zelden, tenminste niet in mijn kuiten, maar het voelde de volgende dag wel meer ontspannen dan anders, dus ook dat is erg positief.
De sokken bevallen me dus goed, en ze zien er ook nog mooi uit. Ik ben benieuwd of ze me in de zomer ook van mijn gezwollen kanonskogels af gaan helpen. Nog steeds vind ik het idee om in de zomer met zulke sokken te lopen een beetje gek, maar ze beloven ook nog vochtafdrijvend te zijn.
Ik ben wel overtuigd, goede sokken kunnen echt een verschil maken. Wil je ze ook proberen? Je koopt ze hier, en nee, ik verdien geen cent door dit te zeggen.

7 gedachtes over “Review: STOX energy running socks

 1. Ik heb 1 keer compressiekousen gedragen en ik werd helemaal gek. Ik had gewoon zin om een schaar te pakken en ze van me af te knippen. Wat zitten die dingen strak zeg. En omlaag duwen hielp ook niet, want toen was ik bang dat ze mijn benen zouden afknellen.

  Dat was eens maar nooit meer.

  Maar ik ben dan ook iemand die dingen al snel te strak vind, en ik weet dat veel mensen dol zijn op compressiekousen e.d.

  Like

 2. “Omdat ik in de zomer transformeer tot een soort van Bigfoot..” haha hoe verzin je het!
  Balen dat je daar zo’n last van hebt. Ik hoop dat deze sokken je hierbij kunnen helpen. Ik heb ze nog nooit gedragen. Lijken mij zo strak zitten…

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.