Kilo’s knallen: Gezonde apps die ik veel gebruik

img_43_1382106301Ik probeer hard om (wel meer dan) een paar kilo’s kwijt te raken, en op mijn telefoon heb ik een aantal apps die me ondersteunen bij het gezond leven. Het leek me leuk om op een rijtje te zetten welke dat zijn.

My FitnessPal – De meest bekende calorieénteller denk ik. Ik gebruik hem om mijn eetdagboek bij te houden. De app geeft ook precies weer hoe het zit met de macro’s van een voedingsmiddel, maar daar heb ik me nooit zo in verdiept. Ik merk vooral dat het me helpt om bij te houden wat ik eet, en ja, soms is het best confronterend om te zien hoeveel calorieën ik eigenlijk binnen heb gekregen. Van sommige dingen schrik ik wel eens hoor. Ik ben niet obsessief bezig met calorieën tellen, maar probeer wel een beetje bij te houden of het in balans is met mijn verbruik, en gebruik hem ook wel een beetje om te plannen. Als ik weet dat ik in de avond bijvoorbeeld pizza ga eten dan voer ik die vast in en dan weet ik hoeveel daar aan op gaat en wat ik dan nog ongeveer kan eten op de rest van de dag.
Ik heb hem gekoppeld aan mijn Vivofit, die mijn stappen telt en waar ik mijn activiteiten op invoer. Zo weet ik wat ik inneem en wat ik verbruik op een dag.

Runkeeper – Deze app gebruik ik om mijn buitentochtjes in vast te leggen. Wandelen, hardlopen, fietsen, skaten, het heet wel RUNkeeper, maar hij houdt het allemaal bij. Na afloop geeft hij aan hoe snel ik ben gegaan, de tijd, de afstand en een routekaartje. De app wordt steeds uitgebreider, tegenwoordig kun je ook bijhouden hoe lang je schoenen al mee gaan en je kunt je eigen trainingsschema invoeren en af laten spelen, handig als je bijvoorbeeld wil intervallen.
Je kunt ook regelmatig meedoen met uitdagingen. Bijvoorbeeld een x aantal kilometers maken in een maand, of een x aantal keer iets doen wat minstens twintig minuten duurt. De beloning stelt meestal niet zo veel voor, een kortingsbon is het vaak, maar ik vind de uitdagingen wel stimulerend.
De laatste update is dat je loopgroepjes kunt aanmaken, zodat je elkaar kunt aanmoedigen en elkaars vooruitgang bij kunt houden.

Garmin Connect – De app die bij mijn Vivofit hoort. Hier komt eigenlijk alles op samen. Het bandje telt mijn stappen en meet mijn slaap, en die synchroniseer ik met de app. In de app voer ik ook mijn activiteiten in.
Iedere week is er een stappenuitdaging waar je aan mee kunt doen. Degene die de meeste stappen telt wint de uitdaging, en vooral als je allemaal bijna evenveel loopt is dat ontzettend motiverend. Tot nu toe heb ik de uitdaging één keer kunnen winnen.
Bij mijlpalen krijg je een digitale badge.
Je kan vrienden toevoegen die ook een Garmin toestel gebruiken en zo kun je ook anderen volgen. Je kan ook lid worden van groepen om mensen te vinden met dezelfde interesses als jij.

Seven – Deze app geeft je in zeven minuten een workout waar je u tegen zegt. Flink zweten, de hartslag omhoog. Dertig seconden alles geven en tien seconden rust. Als je denkt dat zeven minuten niks voorstelt dan moet je dit echt eens proberen.
Nadeel vind ik wel dat er maar één workout gratis is. Er worden heel veel mogelijkheden gegeven die ik er allemaal erg interessant uit vind zien, maar ze kosten € 2,99 per stuk. Maar ja, ze moeten toch ergens iets kunnen verdienen. En zo lang ik de gratis workout nog niet fluitend kan doen vind ik de andere mogelijkheden ook niet echt nodig. Daarbij kan ik niet eens dingen kopen, dan zou ik een creditcard moeten hebben.

Gebruik jij apps om je te ondersteunen bij een gezonde levensstijl?

9974

6 gedachtes over “Kilo’s knallen: Gezonde apps die ik veel gebruik

 1. Nee, heb ik weinig aan, als ik onderweg ben, plus een oude foon, die kan dat allemaal niet meer aan qua ram geheugen, hahaha ik moet nu soms al dingen verwijderen omdat ik een andere app net even belangrijker vindt 😉

  x

  Like

 2. Ik had eerder alleen MyFitnessPal maar inmiddels ook niet meer. Mijn Samsung heeft een eigen app die er al in stond (S Health) die eigenlijk alles doet: stappentellen, eetdagboek bijhouden, hartslag en bloeddruk opnemen, dus hij was niet meer nodig.

  Like

 3. Ik had in het verleden ook Runkeeper, maar dat werkte toen eigenlijk helemaal niet zo goed. Na de zoveelste hapering ben ik overgestapt naar Endomondo, maar ik moet heel eerlijk toegeven dat ik dat tegenwoordig ook niet meer gebruik. Ik was van plan om het wel weer op te pakken, dus misschien moet ik dat dadelijk meteen maar eens doen door de wandelingen van mijn GPS in te voeren…
  Verder gebruik ik geen apps. Voor mijn gewicht heb ik een Excel en als ik merk dat dat de verkeerde kant op gaat, gebruik ik een eetdagboek op papier. Voor mij werkt dat beter dan apps of calorieën tellen.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.