New in: Garmin Vivofit

img_5590

Al heel lang stond er een activity tracker op mijn wishlist. Het wisselde nogal eens welke ik dan wilde, maar de laatste tijd was ik er behoorlijk zeker van dat het de Garmin Vivofit moest gaan worden. En sinds een paar dagen heb ik hem eindelijk.

Het is de eerste versie, er zijn inmiddels wel nieuwere varianten maar daar geef ik eigenlijk niet veel om. Ik vind het niet nodig om veel meer te betalen om niet meer op een knopje te hoeven drukken om de gegevens naar mijn telefoon te sturen of een verlicht scherm te hebben. Ik wil gewoon dat hij doet wat hij moet doen en dan ben ik tevreden.
De belangrijkste reden dat ik uiteindelijk voor deze tracker heb gekozen is dat hij tot 50 meter diep waterdicht is. Zo kan ik er ook mee zwemmen, heerlijk.
De Vivofit draag je om je pols, en hij telt je stappen. Iedere dag stelt hij een doel voor je in. Hij begint met 7500, en als je het doel haalt stelt hij de volgende dag een hoger doel. Haal je het niet dan stelt hij het doel bij naar beneden. Ik draag hem nu een paar dagen en merk dat hij al een stuk nauwkeuriger is dan de stappenteller op de telefoon.
Naar aanleiding van het aantal stappen dat je zet rekent hij uit hoeveel calorieën je hebt verbrand en hoeveel kilometer je hebt gelopen. En misschien wel de meest motiverende functie: als je te lang zit dan krijg je een seintje, er verschijnt een rode balk in beeld. Na een uur komt het eerste deel, vervolgens komt er ieder kwartier een klein stukje bij tot de balk vol is. Als je vervolgens een paar minuten in beweging komt dan verdwijnt de balk weer.
Naast het aantal stappen wordt ook je slaap gemeten. Op de app of op de computer krijg je een grafiekje met de momenten waarop je diep of licht slaapt. Je kan ook zien hoeveel je beweegt tijdens je slaap, dat bleek ik behoorlijk veel te doen zonder dat ik dat ooit in de gaten heb gehad. Vriendlief kon het bevestigen, ik beweeg inderdaad best veel in mijn slaap. Wel interessant om te zien vond ik.
Als je helemaal alles wil bijhouden kun je de app ook nog koppelen aan My Fitness Pal, en zo kun je ook nog invoeren wat je allemaal gegeten hebt op een dag en wat je verder aan beweging hebt gedaan.
Tot nu toe ben ik erg positief over de Garmin Vivofit, maar ik heb hem pas een paar dagen. Hij zit lekker, ik voel hem eigenlijk niet eens. Groot voordeel is dat hij ook de tijd aangeeft. Ik ben er blij mee, en natuurlijk zal ik over een tijdje nog eens schrijven over mijn ervaringen.

14 gedachtes over “New in: Garmin Vivofit

  1. Op het bandje zelf worden ze 30 dagen opgeslagen en je kunt ze ieder moment synchroniseren met het account wat je aanmaakt waar ze blijven staan tot je je account zou verwijderen. Gegevens worden niet zonder je toestemming gedeeld met anderen.

   Geliked door 1 persoon

 1. Oeh, wat tof! Een activity tracker staat ook al een tijdje op mijn wishlist, maar ik ben een beetje bang dat die bandjes me gaan irriteren (ik draag ook nooit een horloge ofzo) en dat dat ding dan ergens onder het stof belandt. Daar is ‘ie me toch net te duur voor. Ik ben wel heel benieuwd wat je bevindingen over een poosje zijn!

  Like

 2. ik heb ook lang gedacht dat ik zo iets wilde…
  maar ik gebruik nu gewoon een stappelteller op mijn telefoon omdat ik toch niet extreem beweeg, zou alleen maar down worden van zo iets..
  Heel veel plezier ermee, benieuwd wat je er op lange termijn van vind

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.