Shoplog: buy all the books!

img_6144Vanavond waren we even bij de Makro om een paar dingen te halen die we nodig hadden, en ik vond daar een grote bak vol met boeken. En boeken met een wel heel fijn prijsje. Ik kon het natuurlijk niet laten om er even in te kijken, en ik nam vier boeken mee naar huis.

Veertien – Dean Koontz
51e8cd3250a632-51474274John Calvino, 34 jaar en politierechercheur, ondervraagt een puber in een inrichting voor geesteszieke patiënten met zelfmoordneigingen. De veertienjarige jongen heeft een meervoudige moord op zijn geweten en geeft dat op naargeestige wijze toe. De hele zaak doet John ergens aan denken.
Twintig jaar eerder had de jonge John Calvino in de nacht van zijn veertiende verjaardag zelf het vierde slachtoffer moeten worden van een seriemoordenaar. Hij ontsnapte ternauwernood, maar de moordenaar kwam daarbij om het leven.
De misdaden in heden en verleden lijken met elkaar verbonden. Langzaam bekruipt John het angstige voorgevoel dat hij weet wie het volgende slachtoffer zal worden: over 33 dagen viert zijn zoon zijn veertiende verjaardag.  

Crisis – Robin Cook
9200000002310888Drie vrouwen, allen gestorven onder mysterieuze omstandigheden. Patholoog-anatoom Jack Stapleton staat voor een raadsel. De eerste vrouw overlijdt na een plotseling, ernstig zuurstoftekort. Het tweede slachtoffer is de partner van een Iraanse diplomaat bij de VN. Het lijkt in eerste instantie zelfmoord, maar Jack ontdekt dat het een moord betreft. De derde dode was een kerngezonde vrouw. Tijdens het winkelen is zij plotseling overleden aan een acute vernauwing van de kransslagader. Is er een verband? Jack moet al zijn kennis en ervaring aanspreken om erachter te komen wat deze vrouwen met elkaar gemeen hebben.  

Sfinx – Robin Cook
1001004008186953Erica Baron, een jonge Amerikaanse egyptologe, krijgt in een antiekwinkeltje in Cairo een eeuwenoud beeld onder de ogen. Het is het beeld van Farao Seti 1, de machtige opvolger van Toetanchamon. Het bevat een geheimzinnige inscriptie die haar voor een raadsel stelt. Maar voordat ze de kans krijgt het nader te onderzoeken, wordt het uit de winkel gestolen.
Met behulp van een paar lokale vrienden probeert zij erachter te komen waar het beeld is gebleven en zo komt ze op het spoor van zwarthandelaren. Maar ook op het spoor van de betekenis van de geheimzinnige inscriptie en van een levensgevaarlijke Papyrusrol.  

De verhalenverteller van Marrakech – Joydeep Roy-Bhattacharya
1001004011843099
Hassan is een verhalenverteller die op het fabelachtige stadsplein van Marrakech, Jemaa el Fna, het mysterie probeert op te lossen van de verdwijning van een mooie westerse vrouw en haar metgezel. Hassan vertelt en zijn luisteraars vullen zijn verhaal aan met hun eigen herinneringen. Steeds wordt zo een nieuw stuk gebreid aan het verhaal, dat mythische proporties begint aan te nemen. Onduidelijk is waar het begint en waar het eindigt, wat feit is en wat fictie. Als rode draad door het verhaal sluimert de geschiedenis van Hassan en zijn gevangengehouden broer Mustafa, die bij de verdwijning betrokken lijkt te zijn.
De verhalenverteller van Marrakech is de eerste van een los te lezen trilogie van verhalen, gesitueerd in de islamitische wereld. Het actuele thema van De verhalenverteller van Marrakech is in een ander jasje verpakt dan momenteel in de media het geval is. Roerig Noord-Afrika wordt in een unieke vertelstijl en op betoverende wijze beschreven; de roman doet denken aan het decor van Duizend-en-één-nacht.

Robin Cook ken ik eigenlijk alleen van zijn medische thrillers, die ik graag lees. Ik nam twee boeken van hem mee. Sfinx is geen medische thriller, en dat maakt me eigenlijk extra nieuwsgierig. Van Dean Koontz heb ik volgens mij nog nooit iets gelezen, maar ik heb me laten vertellen dat hij enorm spannende boeken schrijft. En als ik de recensies zo lees dan gaat Veertien mij niet teleurstellen. De verhalenverteller van Marrakech leek me een spannend, maar ook erg interessant boek.
Het liefst had ik nog meer meegenomen, maar mijn kast puilt nu al uit. Maar misschien neem ik toch nog wel wat mee hoor, als de bak er de volgende keer nog steeds staat.
Inclusief de BTW kostten deze boeken mij € 2,12 per stuk.

Welke maakt jou het meest nieuwsgierig?

9974

7 gedachtes over “Shoplog: buy all the books!

  1. Ik ben altijd wel geboeid door de boeken van Dean Koontz. Soms vind ik zijn ontknopingen wel minder sterk dan het hele verhaal/de aanloop daar naar toe. Maar toch, ik blijf zijn boeken altijd wel lezen. Deze ken ik nog niet.

    Like

  2. Boeken zijn altijd goed 😉 Voor zo’n schappelijk prijsje kun je ze toch ook eigenlijk niet laten liggen.
    Van de auteurs die jij noemt worden vooral de boeken van Robin Cook trouwens al jarenlang verslonden, al heb ik vreemd genoeg geen enkel boek van hem in eigen bezit…

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.