Reading challenge 2016: gehaald

Vorig jaar had ik mijn reading challenge op Goodreads ingesteld op dertig boeken. Een makkie, dacht ik, vroeger las ik gerust zes boeken in drie weken tijd. Maar met moeite las ik er twaalf in 2015. Dit jaar besloot ik daarom iets lager in te zetten, ik ging voor twintig boeken.

Inmiddels zitten we vijf maanden in 2016, het jaar is nog niet half voorbij, en ik ben al over mijn doel van twintig boeken heen. Ik heb op dit moment precies vijfentwintig boeken gelezen. Zonder enige moeite.
Ik zit heerlijk in de leesflow op het moment. Ik heb boeken in twee dagen uitgelezen en natuurlijk waren er ook boeken waar ik langer over gedaan heb. Maar ik vind het hoe dan ook heerlijk om met een boek op de bank te kruipen. Daar geniet ik de laatste tijd zoveel meer van dan met mijn laptop op de bank te hangen.
Het lezen verveelt ook niet. Ik vond het als kind al heerlijk om me helemaal te verliezen in een boek en dat vind ik nog steeds. Als ik lees kun je een bom naast me laten afgaan zonder dat ik het merk. Maar helaas maakte ik er naarmate ik ouder werd steeds minder tijd voor.
Maar gelukkig heb ik het lezen weer helemaal herontdekt. Ik kan nog wel een tijdje door, ik heb nog een flinke stapel boeken van mijn moeder geleend, en nog wel meer mensen van wie ik boeken kan lenen.
Ondertussen overweeg ik ook om toch maar eens een abonnement op de bibliotheek te nemen. Sinds ik verhuisd ben heb ik dat nooit meer gedaan, ik vond het te duur, las te weinig en de collectie was te klein. Maar de bibliotheek is inmiddels ook verhuisd en een stuk groter geworden, misschien is het toch wel de moeite waard.

Ben jij lid van de bibliotheek? En hebben wij elkaar al gevonden op Goodreads? Hier kun je mij vinden, daar zie je ook wat ik allemaal heb gelezen dit jaar.

10 gedachtes over “Reading challenge 2016: gehaald

 1. Als ik weer in Nederland woon wordt ik sowieso lid van de bibliotheek, heerlijk. Het is helemaal niet duur. Als een boek toch tegenvalt kun je het gewoon weer terug brengen. Ook kun je (bij onze bieb iig) online e-boeken lenen, hoef je de deur niet eens uit. Maar er gaat niets boven een echt boek vasthouden 😉

  Like

 2. Jij gaat snel! Ik ben nog niet op de helft maar waar ik begin van het jaar heel erg in de leesflow zit, zit ik dat nu niet. Paar jaar geleden nog wel een abonnement gehad maar leende te weinig boeken.

  Like

 3. Ik ben wel lid van de plaatselijke bibliotheek. De collectie is niet zo heel groot en de boeken zijn vaak wat ouder maar het is gratis dus je hoort mij niet klagen. Ondanks het feit dat het niet zo heel erg hoogstaand is, is er nog genoeg te lezen voor iemand die alles leest wat los en vast zit, zoals ik, dus ik vermaak me er nog wel.
  Je dilemma herken ik echter wel. Toen ik nog in NL woonde heb ik mijn lidmaatschap ook opgezegd vanwege de hoge kosten, waarna ik indertijd jammer genoeg minder ben gaan lezen. Ik ben wel benieuwd of jij nu uiteindelijk voor een lidmaatschap gaat kiezen of niet 🙂

  Like

  1. Ja als het gratis is zou ik me ook niet druk maken om een kleine collectie hoor! Ik denk er nog even over na, heb nu nog genoeg om even vooruit te kunnen.

   Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.