Gelezen: De Wolven van Mercy Falls trilogie van Maggie Stiefvater

Grace doet niets liever dan de wolven in het bos achter haar huis observeren. Ze heeft een bijzondere fascinatie voor de wolf met de goudkleurige ogen – haar wolf. Elk jaar verdwijnt hij bij het aanbreken van de zomer, om pas bij de eerste vorst weer tevoorschijn te komen. Maar dan ontmoet Grace Sam…

De trilogie bestaat uit de boeken ‘Huiver‘,  ‘Fluister‘ en ‘Voor Altijd‘. Ik was al langer nieuwsgierig naar deze serie, nadat ik er wisselende verhalen over had gehoord.
In het eerste deel maken we kennis met Sam en Grace. In ieder hoofdstuk wisselt het perspectief. Maggie Stiefvater heeft een vlotte schrijfstijl, je vliegt snel door de hoofdstukken heen. Door het boek heen wordt steeds meer duidelijk over de bijzondere wolven. Huiver is een spannend en meeslepend liefdesverhaal.
In het tweede deel gaat het verhaal van Sam en Grace verder. Helaas  lijkt er in eerste instantie niet veel te gebeuren, het verhaal kabbelt een beetje voort en is niet echt spannend. Toch is er iets waardoor je verder wil lezen. Maar het boek eindigt met een verrassende en spannende cliffhanger, waardoor ik meteen verder ging in het volgende deel.
Waar ik in het tweede deel wat spanning miste in het begin was het laatste deel van de trilogie vanaf het eerste moment spannend, natuurlijk mede door de cliffhanger van het tweede deel. Een aantal karakters uit het boek verrasten me, en daar hou ik wel van. Wat ik wel jammer vond was het einde, het eindigde nogal abrupt, en een beetje open, net of er nog een vervolg zou moeten komen. Maar dat is helaas niet het geval, waardoor het lijkt alsof het verhaal niet helemaal af is.
Al met al wel een leuke serie om te lezen als je van het genre houdt. Ik had de boeken snel uit omdat ze mijn aandacht vasthielden, en omdat ze prettig geschreven zijn. De schrijfster heeft een originele kijk op weerwolven. De Wolven Van Mercy Falls is een mooi verhaal om bij weg te dromen. Aan te raden als je van young adult boeken houdt. Heb je daar niks mee, dan kun je de serie beter overslaan.

Dit is geen gesponsorde post, met het schrijven van dit artikel verdien ik niets. Mocht je het boek willen bestellen zou ik het wel erg waarderen als je dit zou willen doen via één van de links in het artikel. Op die manier verdien ik een klein bedrag aan je aankoop, zonder dat het jou extra geld kost.

 

6 gedachtes over “Gelezen: De Wolven van Mercy Falls trilogie van Maggie Stiefvater

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.