Road to killer legs: laatste keer fysiotherapie

In januari schreef ik mijn laatste update, want in de tussentijd viel er niet veel te vertellen. Maar vandaag kan ik jullie vertellen dat ik klaar ben met mijn bezoekjes aan de fysiotherapeut.

Ik was eind vorig jaar begonnen met fysiotherapie vanwege een krachtverschil tussen mijn beide benen. En sindsdien hebben we samen hard gewerkt om dat verschil zoveel mogelijk te verkleinen.
Op de eerste afspraak deden we een 0-meting om na te gaan hoe sterk mijn benen waren en hoe groot het verschil ongeveer is, en bij mijn vorige afspraak hebben we een nieuwe meting gedaan, en ik was behoorlijk vooruit gegaan. We besloten toen om nog een laatste afspraak te maken, en vandaag was het dan zover.
Alle bezoekjes en oefeningen hebben  hun vruchten afgeworpen: er is nog altijd wel een verschil, maar dat heeft iedereen. Iedereen heeft een voorkeursbeen wat sterker is dan het andere been. Het percentage wat aangehouden wordt als ‘normaal’ en zonder risico op blessures is 10% verschil, en daar zit ik nu ongeveer op.
Ik moet natuurlijk wel blijven oefenen, maar de controlebezoekjes zijn niet meer nodig, ik zou het verder prima zelf af kunnen. Ik heb de oefeningen meegekregen die ik regelmatig thuis zou kunnen doen om het niveau vast te houden, en als er iets is of ik krijg ergens last van dan kan ik meteen weer terecht. Maar we gaan er vanuit dat vandaag de laatste keer is geweest.

4 gedachtes over “Road to killer legs: laatste keer fysiotherapie

  1. Fijn dat je nu zelf aan de slag kunt gaan. Grappig he zo een voorkeursbeen ik kwam er toen met fysio ook pas achter wat het precies is.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.