Zevenheuvelentocht Groesbeek

img_5593Gisteren zag ik opeens dat vandaag de Zevenheuvelentocht gelopen werd. Ik had nog niets te doen, en heuvels kunnen altijd wel wat meer training gebruiken, dus ik besloot om mee te gaan lopen. Zo stond ik voor dag en dauw naast mijn bed om naar Groesbeek te rijden.

Vanaf half acht kon je starten, en dat was ook het moment dat ik me meldde op de camping waar de start was. Ik koos ervoor om vijf kilometer te lopen. Een beetje weinig misschien, maar na de derbytraining van gisteren vond ik vijf kilometer heuvels lopen wel genoeg, ik wil later natuurlijk nog wel meer trainen in de heuvels.
Ik vond het heerlijk, ik was de eerste die startte op deze korte afstand, dus de andere vroege vogels verlieten me al snel voor de grotere routes zodat ik helemaal alleen liep. Even alleen op de wereld die nog diep in slaap leek.
Zonnig was het niet, maar je kon wel zien dat achter de dikke laag wolken de zon opkwam, er hing een mooie gloed in de lucht. Prachtig om te zien en gelukkig bleef het droog.
Helaas was de route niet overal even duidelijk, ergens ben ik de mist in gegaan want ik kwam op een ander punt het bos uit dan eigenlijk de bedoeling was, maar ik had er wel de volle afstand opzitten.

img_5595
Omdat ik de eerste was die gestart was op deze afstand was ik ook als eerste wandelaar weer terug en ik had de hele dag nog voor me liggen.
Zwaar was het wel, die heuvels zijn echte kuitenbijters. Het was ook best warm buiten, toen ik terugkwam liep mijn zweet harder dan ik zelf. Maar ik heb genoten van een fijne wandeltocht in een mooie omgeving. Volgende keer ga ik natuurlijk voor een grotere afstand.

17 gedachtes over “Zevenheuvelentocht Groesbeek

 1. Oh wat goed, en ja, die zeven heuvelen straks op dag 3 is die toch? Of dag 2.. nu weet ik het even niet meer, de meeste uitvallers meestal? Of is het nu, ik heb het gehaald en nu zet ik door dag, hahaha

  Wat goed dat jij hem nu al traint, als het even kan zou ik dat ook vooral blijven doen, als dat kan 😉

  X

  Like

 2. Op heuvels wandelen is altijd veel zwaarder dan op gewone vlakke paden dus 5 km is dan best een hele prestatie. Ik heb zaterdag de Rode Kruis Bloesem Tocht in Geldermalsen gedaan. Daar waren geen heuvels maar sommige stukken waren door de regenval van afgelopen dagen wel wat glibberig

  Like

 3. Vijf kilometer is dan wel zoveel niet, maar het is best een mooie afstand in de heuvels en je hebt er uiteindelijk wel een fijne wandeling opzitten 🙂

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.