Gelezen: Neem Een Geit van Claudia de Breij

neem-een-geitNiemand vertelt je hoe te leven. Als je kinderen krijgt staan er boekhandels vol opvoedboeken tot je beschikking, maar welke levenslessen krijg je mee als volwassene? Wie vertelt je hoe om te gaan met liefde, dood, vriendschap, ambitie en kinderen? Claudia de Breij (net 40) worstelt met deze vragen en gaat te rade bij een groep wijze mannen en vrouwen. Zij vertellen hoe zíj de dingen hebben aangepakt. Claudia de Breij trekt daar honderd levenslessen uit, en stopt daar ook een paar van haarzelf – en haar kapper – bij.

In dit boek heeft Claudia de Breij verschillende levenslessen verzameld van verschillende oudere bekende Nederlanders. Door wat ik erover gelezen had ben ik nieuwsgierig geworden naar dit boek. Gelukkig kon ik hem lenen en al snel had ik hem uit.
Het is een boekje waar je snel doorheen bent, met korte hoofdstukjes die ieder een levensles behandelen. Je kunt de hoofdstukken ook los van elkaar lezen, het hoeft niet per se op volgorde. Neem een geit is vlot geschreven en leest lekker weg.
Toch vond ik hem een beetje tegenvallen. Niet dat hij slecht was of helemaal niet leuk, het was zeker een vermakelijk boek, maar ik denk dat mijn verwachtingen iets te hoog gespannen waren.
Humor zat er wel in, maar de momenten waarop ik hardop moest lachen bleven uit. De levenslessen die besproken werden vond ik niet per se heel leerzaam, vooral vrij logisch. Geef complimenten, probeer niet jaloers te zijn, ga goed uit elkaar.
Al met al een prima boekje voor tussendoor, maar ik ben blij dat ik hem heb kunnen lenen in plaats van hem zelf te kopen, want dit is echt een boek wat na één keer lezen mijn kast niet meer uit zou komen.

Dit is geen gesponsorde post, met het schrijven van dit artikel verdien ik niets. Mocht je het boek willen bestellen zou ik het wel erg waarderen als je dit zou willen doen via één van de links in het artikel. Op die manier verdien ik een klein bedrag aan je aankoop, zonder dat het jou extra geld kost.

 

8 gedachtes over “Gelezen: Neem Een Geit van Claudia de Breij

  1. Met andere woorden, boeken die wel degelijk bestaan, Deepak Choprah, Oprah Winfrey, Louise L. hay, Doreen Virtue, en Dr. Phil, en nog velen meer die het je wel degelijk vertellen, en zij dus op deze wijze verkoopt, daar was ik al bang voor, hoe goed ze ook is en kan zijn, ik vind dit een beetje liften op je bekendheid, om dan ineens zo’n boek uit te geven, dan lees ik het eerder en meer van iemand die ik ‘niet’ ken, wat wellicht dan veel echter is!

    X

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.