Recept: Quinoa ontbijt met chocolade

bron foto: karlijnskitchen.nl *

Een tijd geleden heb ik een pak quinoa gekocht uit nieuwsgierigheid. Ik was wel benieuwd waar iedereen zo laaiend enthousiast over was en het leek me een lekker veelzijdig product. En dat bleek zo te zijn: je kunt er ‘risotto’ mee maken, het is lekker in de salade. Ik wilde ook eens kijken of ik er een ontbijtje van kon maken. En dat lukte!

Het is een soort papje geworden, zoals havermout, maar dan met quinoa en zelf vond ik het erg lekker smaken, dus ik deel hem graag.

180 ml melk (zuivel of plantaardig, ik denk dat het met hazelnootmelk ook erg lekker is)
3 á 4 eetlepels quinoa
cacaopoeder naar smaak
een banaan
een snuf kaneel

Was de quinoa goed en kook het in de melk in ongeveer een kwartier. Prak drie kwart van de banaan fijn, de rest kun je in plakjes snijden om het geheel te garneren.
Meng de cacao en de kaneel door de banaan en voeg de afgegoten quinoa toe aan het mengsel. Doe het in een kom en garneer het met de plakjes banaan.

Zelf hou ik niet van kokos, maar als jij er wel van houdt kun je wat kokosrasp toevoegen.

* De foto van mijn eigen creatie is kwijt, maar deze foto die ik vond laat goed zien hoe het er ongeveer uit komt te zien.

10 gedachtes over “Recept: Quinoa ontbijt met chocolade

   1. Quinoa ook, zit er ook doorheen soms 😉 En ja de chia vooral, hahaha je hebt hem gezien, maar toch, als ik die dure dingen zie denk ik daaraan, hahaha en bedenk mij, ik ga wel naar de dierenwinkel, dat is mijn kronkel hoor Jenn 😉 Ik heb het ooit gekregen van een vriendin en heb het toen puur gegeten en daar vond ik niets aan…. als je het alleen maar met zout kookt…

    Like

 1. ik heb meestal een beetje gekookte quinoa in de koelkast staan, lekker door salade…
  ooit maakte ik er een toetje van in de oven, met jus de oranje en appel, te lekker…
  deze ga ik ook eens proberen

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.