Trends op de middelbare school waar ik jammerlijk in faalde

  Ik denk dat veel mensen het wel kennen: je zou zo graag mee willen doen aan iets wat al je klasgenoten doen, maar het is helemaal niet je ding. Ik had er ook een paar op de middelbare school.

Labello – continu zaten de meiden met die Labello-stick te smeren. In je etui hoorde hij, tussen de pennen. Zo voor het grijpen en je had hem altijd bij je. Sommige klasgenoten hadden er zelfs drie: de blauwe, want die was fijn. De roze, want die was mooi. En de rode, want die smaakte zo lekker, naar aardbeien of kersen, afhankelijk van of je de lichte of donkere rode had.
Op een gegeven moment kocht ik ook maar zo’n ding, als iedereen het had moest het wel fijn zijn toch? Nou niet dus. Hij zat wel in mijn etui, maar smeren vergat ik gewoon, ik gebruikte hem nauwelijks. En als ik wel smeerde kreeg ik er juist ontzettend droge lippen van. Schijnt best normaal te zijn, maar dan begrijp ik helemaal niet waarom iedereen zo zat te smeren.

Kauwgom – Nog zo’n ding, iedereen kauwde kauwgom, bij voorkeur sportlife, de blauwe of de groene. Ik kocht het wel eens, maar als ik het niet uitdeelde kwam het nooit op. Niet dat ik kauwgom niet lekker vond hoor, ik dacht er gewoon niet aan om het te nemen als ik alleen was. Ik at alleen kauwgom in gezelschap.
In de klas mocht het officieel niet, maar ik had een meisje in de klas die, als ze haar kauwgom weg moest gooien omdat ze betrapt was, gewoon onder haar tafeltje ging voelen of daar iets zat. Vond ze een oud stukje kauwgom dan stak ze dat in haar mond en kauwde vrolijk verder. Brr, onbegrijpelijk vind ik.

Kusspelletjes – Ja, die waren ook een tijdje erg in trek op feestjes. In eerste instantie het vast wel bekende flessenspel, maar naarmate we ouder werden werd het ‘postzegel, brief of pakketje’. Waarbij postzegel stond voor een kus op de wang, brief op de mond en pakketje was een tongzoen. Hoe het spelletje verder ook al weer ging weet ik niet meer.
Ik vond ze verschrikkelijk die spelletjes en zonderde me graag af als ze gespeeld werden. Af en toe ging ik er wel bij zitten, maar als de fles dan naar mij wees of ik was degene die moest kiezen tussen de postzegel of de brief (pakketje was bij mij helemaal niet aan de orde, ik moest er niet aan denken op die leeftijd!), dan maakte ik mij altijd met een smoes uit de voeten. ‘Oh, ik doe niet mee hoor, ik kwam alleen even kijken!’

Gelkapsels – het in je haar kwakken van een halve pot gel, dat was ook een dingetje. Hele creaties werden er mee gemaakt. Ik deed vooral mee toen ik mijn pony wilde laten groeien. Met een beetje gel bleef die tenminste uit mijn ogen.
Achteraf gezien waren die kapsels natuurlijk om je dood te schamen. Hoe haalde ik het in mijn hoofd om er zo bij te gaan lopen? Maar ja, bijna iedereen droeg gel, dus ik ook. Sommigen kwamen er nog wel een beetje mee weg ook. Maar mijn hoofd zag er waarschijnlijk uit alsof je er een ei op kon bakken. Ik heb dan ook al heel lang geen gel meer aangeraakt.

18 gedachtes over “Trends op de middelbare school waar ik jammerlijk in faalde

 1. Ik had ook weinig met Labello. Liever gebruikte ik de lipbalsem van Aldo & Vandini, ik weet niet eens of het nog bestaat, maar dat was een lipbalsem met zeezout en die scrubde dus ook gelijk.

  Wat kapsels betreft, ik zat in de jaren ’90 op school en toen was er een terugkomst van de kuif, daar heb ik nog even aan meegedaan. Ik had een gekleurde lok in mijn haar, zo’n strengetje met rode verf en een keer met zwarte verf, binnen de kortste keren had toen heel mijn klas het, dus toen had ik wel een kleine trend gezet haha.

  Like

  1. Oh een blauwe lok heb ik ook eens gehad ja, maar dat was (juist) niet echt een trend bij ons. Ik deed het zelf, en na een paar keer gooide ik het potje met lijm per ongeluk over mijn beste spijkerbroek :’)

   Like

 2. Ik heb eigenlijk nooit van die trends meegemaakt of eraan deel genomen… Maar ik was dan ook het meisje dat vaak buiten gesloten werd en die nooit ergens van op de hoogte was šŸ˜› Nu weet ik dat dat ook voordelen had, haha!

  Like

 3. Hahah ieuwww dat lijkt me ook niet fijn nee een stukje kauwgom onder je bureau pakken jakkie. En ik heb nog nooit gehoord van zo kusspelletje haha.

  Like

 4. Dan ben ik toch blij dat ik in een redelijk volwassen klas zat. Wij hadden leuke klassenfeesten, waar we op een gegeven moment ook maar gewoon feesten van maakten, zodat we geen leraren hoefden uit te nodigen. Die dat dan weer jammer vonden. Tja. We waren wel braaf hoor… alcohol kwam pas toen we gemiddeld 16 waren.
  Gel was heel populair op de basisschool, net als de kus-spelletjes. Dat deden we echt niet meer op de middelbare school. En labello heb ik ook nooit begrepen. Was ook niet zo’n grote trend bij ons, destijds. Zo’n *slik* kwart eeuw geleden.
  … ik ga nu even rimpeltjes glad strijken. *voelt oud*

  Like

 5. Haha hilarisch! En een beetje vies van die kauwgom šŸ˜› Ik gebruik nog steeds Labello hahaha, maar verder deed ik ook niet hieraan mee. Alleen gel gebruikte ik toen ik een kort-haar-periode had en was heel blij toen dat niet meer nodig was.

  Like

 6. hahahaha ja, 3 van de 4 herken ik, de labello net als jij snapte ik dat niet, dat hielp voor geen meter, dus stopte ik er ook mee. Dan de kauwgom, sportlife groen was mijn favoriet, en nee ik ga niet vertellen of…. niet van een ander in elk geval.

  Gelkapsels, hier dito, hahahahaha maarik had een permanent, dus dat was om mijn krullen uit te laten zakken als ik net geweest was en de wetlook, dus viel dat nog mee bij mij šŸ˜‰ Maar ook hier, al jaren niet meer aangeraakt en mijn kind ermee bespaard zelfs.

  X

  Like

 7. haha, wat een leuk stukje dit! Kusspelletjes was ik veel te afstandelijk voor, daar deed ik niet aan mee. Kauwgom wel, wat een verschrikking eigenlijk. Heb tegenwoordig een afkeer van kauwgom.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.