Recept: notenmelk

IMG_2486Tijdens een rondje lopen vond ik laatst hazelnoten. Omdat ik op dat moment niets had om ze in mee te nemen ben ik op een later moment teruggegaan om hazelnoten te zoeken. Er bleken best veel hazelaars in het parkje te staan en meenemen mocht, ik kwam dan ook met een flinke voorraad hazelnoten thuis. Hazelnoten vind ik heerlijk, ze zijn al lekker om zo te eten, maar ook om te verwerken in gerechten.
Iets wat ik altijd nog eens wilde proberen te maken was hazelnootmelk. Iets waar ik al tijden enorm nieuwsgierig naar ben, maar wat ik eigenlijk nooit gekocht en geprobeerd heb. Ik heb wel eens een glas chocolademelk met hazelnootmelk als basis gehad, dat was heerlijk, maar ‘losse’ hazelnootmelk had ik nooit geprobeerd. Tijd om daar verandering in te brengen, dus ik ging op internet op zoek naar recepten voor notenmelk. Het bleek makkelijk te maken en het was erg lekker.

Ingrediënten
♥ Ongeveer 200 gram noten (ik gebruikte hier dus hazelnoten, maar je kunt bijvoorbeeld ook amandelen gebruiken)
♥ 1 liter water
♥ een schaal water

Laat de noten een nacht weken in de schaal met water. Let er wel op dat alle noten onder water staan. Als je verse hazelnoten hebt moet je ze natuurlijk wel eerst kraken. Spoel de noten na het weken af onder de kraan en doe ze met de liter water in de blender. Deze liter moet dus wel vers water zijn en niet het water wat je gebruikt hebt voor het weken. Zet de blender ongeveer 1 tot 2 minuten aan en zeef vervolgens de melk met een zeef of een doek. De pulp die overblijft hoef je niet weg te gooien, het smaakt bijvoorbeeld prima door de muesli.

Je kunt de notenmelk eventueel nog zoeter maken met bijvoorbeeld dadels of honing, maar ik vond hem zo helemaal goed.

 

7 gedachtes over “Recept: notenmelk

  1. Oh, wat leuk om zo’n recept tegen te komen! Ik heb nog hazelnoten liggen, die voornamelijk door de salade gaan, maar het lijkt me leuk om eens zelf melk te maken ook 😀

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.