Februari minimaliseer-challenge

Bij Patricia zag ik deze challenge voorbij komen. Een maand lang minimaliseren en consuminderen aan de hand van kleine opdrachten voor iedere dag. De challenge is bedacht door Dieuwke en aangezien ik ook best wel eens wat minder wil vond ik het een goede challenge om aan mee te gaan doen.

Er zijn een aantal spelregels voor de challenge:

  • Het overzicht uitprinten. Dat ga ik zelf niet doen, ik sla de opdrachten gewoon op zodat ik de lijst er iedere dag even bij kan pakken. Uitprinten vind ik persoonlijk geen toegevoegde waarde hebben, dus vind ik het zonde van het papier.
  • Je mag je aan de datum houden die erbij staat, maar je mag ook een willekeurige opdracht uitzoeken en deze afstrepen als je hem gedaan hebt. Als je aan het eind van de maand maar alle 29 opdrachten gedaan hebt.
  • Spullen die je wegdoet zoveel mogelijk weggeven in plaats van weggooien. Bijvoorbeeld naar de kringloop, aan vrienden geven of aan een goed doel schenken.
  • Je voortgang delen op de facebookpagina. Ook daarvan weet ik nog niet of ik het ga doen, ik ben niet zo goed in het dingen bijhouden op een facebookpagina. Maar ik ga sowieso aan het eind en misschien halverwege ook wel een update schrijven over hoe het gaat.

Ik heb er in ieder geval wel zin in. De opdrachten heb ik natuurlijk bekeken voordat ik besloot om mee te gaan doen, en het zijn inderdaad kleine opdrachten die goed te doen moeten zijn, maar bij elkaar toch al veel kunnen schelen.
Ik weet nog hoe goed het voelde om mijn kledingkast flink aan te pakken, en ook de 100 things challenge die ik eens gedaan heb gaf een heerlijk gevoel. Eigenlijk hou ik helemaal niet van opruimen, maar wel van het resultaat dat het geeft, en ik weet zeker dat ik prima kan leven met veel minder spullen dan ik nu heb.
Ik ben benieuwd naar het resultaat. Misschien koppel ik er nog wel een 100 things challenge aan.

Doe je ook mee? De opdrachten kun je hier vinden.

8 gedachtes over “Februari minimaliseer-challenge

  1. Nee, omdat ik in het recente verleden al een aantal keren aan dit soort challenges heb mee gedaan, ik ben nu wel minimaal en wat er nog wel is, dat is in gebruik of vind ik andere mensen voor, ik geef net een deken weg aan mijn dochter die woensdag een nieuw bankstel krijgt, hahahaha

    X

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.