De 100 things challenge

dasfIk ben de laatste dagen nogal in de opruim-mood. En dat is best bijzonder eigenlijk, dat ben ik niet zo vaak. Een moment om te koesteren en gebruik van te maken dus.
Misschien is het de lente, het mooie weer en het feit dat het wat langer licht is. Maar aan het einde van een dag heb ik veel meer zin om iets te gaan doen dan om te bankhangen, wat ik op donkere dagen meer doe. Ik ben weer fanatiek aan het sporten, en er zijn ook best wel wat dingen in huis die ik wil aanpakken. Dingen waar ik al langer tegenaan zit te hikken, zoals de slaapkamer. Daar wil ik meer ruimte, en dat is natuurlijk alleen te doen door minder troep. Er staat een kastje wat meer in de weg staat dan iets anders, maar ja, het staat wel vol.
Dus ik ga profiteren van de opruim-woede. De slaapkamer is het eerste wat ik ga aanpakken. Daarna zullen er vast nog andere dingen volgen. Dat kan ik best, dat heb ik al vaker gedaan.
Maar iedere keer als het netjes is dan blijft dat even zo, maar op de een of andere manier wordt het toch weer een bende. En ik ben er klaar mee. Ik ga ontspullen!
Mijn theorie is dat ik  gewoon veel te veel spullen heb om het netjes te houden. Spullen die ik eigenlijk niet gebruik, dingen die ik niet (meer) nodig heb, kleding die ik niet meer draag, decoratiedingen die al jaren in hun doos staan omdat ze niet bij de rest van het huis passen, noem het maar op.
Dus doe ik een ‘100 things challenge’. Ik ga opruimen, maar dat niet alleen, ik ga alles grondig na. Alle spullen onderwerp ik aan een kritische blik, voegt het niets toe dan gaat het weg. Ik geef het weg, gooi het weg of verkoop het. Neem dus regelmatig even een kijkje op de blogsale 😉
Voor het einde van april wil ik 100 dingen ‘kwijt’ zijn. Voor mezelf ga ik een lijst bijhouden wat er weg gaat. Zo hoop ik dat het eindelijk eens definitief netjes kan blijven, dat het kastje eruit kan en dat er meer ruimte en rust komt in de slaapkamer.

Hebben jullie ook schoonmaakkriebels?

14 gedachtes over “De 100 things challenge

 1. Zo, dat zijn goede voornemens 😉
  Ik ben zelf ook een behoorlijke sloddervos, hoewel ik alles wel goed kan vinden in huis, haha.. maar ik moet het vooral van de opruimbuien hebben. Vorige week heb ik een nieuwe buffetkast gekocht, wat inhoudt dat het oude dressoir weg ‘lees: uitgemest’ moet en dat zal ook vast een hoop opruimen 😉

  Succes!

  Like

 2. Herkenbaar; ik ben echt een slechte weggooier, dus veel rommeltjes staan. Ik zou heel graag een hoop weg willen gooien. Nu met een tweeling op komst is het geen keuze meer; aan Den schoonmaak!

  Like

 3. Succes!
  Ik verhuis nogal regelmatig en ben er achter gekomen dat dat ook een erg goede manier is om te ontspullen 😉 Ik heb nu voor het eerst heel veel onnodige spullen opgeruimd en alle spullen in mijn huis hebben nu voor het eerst echt een eigen plekje. Dat scheelt ontzettend veel in opruimen 🙂

  Like

 4. Ik heb wel zin om schoon te gaan maken en dingen weg te gooien of op te knappen, maar heel stiekem moet ik daar nu niet te veel tijd aan gaan besteden. Ik heb het eigenlijk te druk (of behoor het heel druk te hebben) en zou in opruimen of spullen sorteren alleen maar sog-gedrag gaan zien 😉 X

  Like

 5. De lente, het mooie weer en de lange dagen geeft mij ook echt nieuwe energie. Ik krijg er ook vaak zo een gelukkig gevoel van in mijn buik. Ik ben echt een lente/zomer mens. Goed dat je alles zo goed aan het opruimen bent, ik ben daar zo slecht in. Raak zo snel aan spullen gehecht, en kan moeilijk dingen weg doen. Veel succes met je opruim woede 😉 Liefs Svenja.

  Like

 6. Schoonmaak kriebels heb ik niet, ben niet zo’n fan van het huishouden. Ik hou het bij. Weggooien kan ik als de beste, maar manlief daarentegen bewaart alles, om gek van te worden. Dat is ook zo’n beetje het enige waar wij wel woorden om kunnen krijgen.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.