Dingen die ik écht níet lekker vind

Afbeelding van Wikipedia
Afbeelding van Wikipedia

Ik ben al sinds ik klein ben een gemakkelijke eter. Ik lust bijna alles, de dingen die ik echt niet lekker vind zijn op een hand te tellen. Maar nu komt het gekke: het zijn stuk voor stuk dingen waar heel veel mensen wel gek op zijn. En zo lijkt het net of ik eigenlijk een hele moeilijke eter ben… De dingen die ik echt niet lekker vind zijn namelijk:

♥ Olijven. Gewoon niet aan mij geven, daar maak je me niet blij mee. Alles wat er van gemaakt is ook niet trouwens, geef mij maar een extra kruidenboter bij mijn stokbrood in plaats van de tappenade.

♥ Kokos. Nee, ook geen bounty’s en kokoskoeken en zelfs niet als het verwerkt is in een sausje.

♥ Avocado. Behalve als je er guacemole van maakt, dat vind ik wel lekker.

♥ Sushi. Echt, ik ben gek op vis, maar met sushi maak je me echt niet gelukkig.

♥ Rauwe bleekselderij. Als ik dat tegenkom in mijn salade doe ik zelfs iets wat ik eigenlijk vreselijk vind: ik vis net zo lang tot ik alle stukjes er uit heb gehaald.

En verder… kan ik dus echt niks bedenken. Het valt best mee toch?

Wat vind jij echt niet lekker?

45 gedachtes over “Dingen die ik écht níet lekker vind

 1. Haha, ik ben vreselijk met eten. Ik lust heel veel groenten niet, word niet bij van aardappel en meeste fast food vind ik ook niet echt lekker.

  Like

 2. Hmm.. ik vind tomaten dus echt vies!
  En sushi eet ik ook niet, want vis is ook niet mijn ding. En natuurlijk de spruiten. Die lustte ik als kind al niet en dat is in al die jaren niet veranderd.

  Like

 3. Ik doe met je mee: sushi en olijven, gatverdamme. Ik ging één keer met een vriendin sushi eten. Een deel hebben we met moeite binnen kunnen houden en de rest hebben we weggegooid. Zonde geld dus haha

  Like

 4. Olijven: Check
  Kokos: Check
  Avocado: Twijfelgevalletje
  Sushi: Check (al lust ik uberhaupt geen vis!)
  Rauwe bleekselderij: Nooit gehad volgens mij, dus geen idee.
  Haha anyway we vinden veel dezelfde dingen vies!

  Like

 5. Oh nee, geen kokos? Vind ik zo jummie! Het enige wat ik echt vies vind is boter op brood. Daar ga ik van kokhalzen. Spinazie en andijvie krijg ik ook echt niet door mijn strot.

  Like

 6. Ik deel je mening helemaal wat betreft bleekselderij! Daar hou ik echt niet van brrr… Verder lust ik denk ik vrijwel alles. O, dille vind ik vaak niet lekker (te overheersend). Olijven en sushi daarentegen kan ik geen genoeg van krijgen haha. Smaken verschillen maar das maar goed ook, toch 😉

  Like

 7. Nou ik heb wel een hele lijst, maar zal het even samenvatten:

  Bonen en alles wat erop lijkt zoals erwten
  Mais, behalve in popcorn
  Kool behalve groene en zuurkool
  Rode pepers, die vis ik er ook uit.

  En je afkeer van olijven herken ik ook helemaal. Vroeger hoorde ik dat je ze vanzelf lekker gaat vinden, maar dat is niet gebeurd
  Valt mee toch?

  Like

 8. Olijven en sushi lust ik ook niet, avocado heb ik nog nooit op volgens mij dus daar durf ik niets over te zeggen. Wat ik écht ranzig vind is…. friet. Dat snappen ook heel veel mensen niet. Aardappelkroketjes gaan dan nog, maar friet vind ik echt smerig. Oh, en mayonaise vind ik misschien nog wel erger; daar krijg ik letterlijk rillingen van over mijn rug.

  Like

 9. Dat zijn ook wel dingen waar ik niet van houd, al ben ik sowieso juist géén makkelijke eter. Vooral vlees, vis en gevogeltje moet ik niet veel van hebben. De meeste groenten lust ik dan weer wel.

  Like

 10. Dat valt nog goed mee vind ik, je lijstje. Olijven en selder moet ik ook niet hebben. Verder moet je mij geen rode kool geven (de geur alleen al !), tomaten in zijn geheel (soep en zo wel ok), witloof (te bitter) en ganzenlever. Ten eerste vind ik het al verschrikkelijk hoe ze dat maken én het heeft dan nog een walgelijke smaak ook. Oh ja, en kom ook niet af met ingewanden zoals niertjes of zo, brrrr …

  Like

 11. Ik was een vreselijk eter als kind maar ondertussen ben ik niet meer zo lastig. Zolang het veggie is, is het goed. Van olijven nog steeds geen fan maar als ze ergens inzitten eet ik ze wel op.

  Like

 12. Wat grappig om al die reacties te lezen hierboven, ik herken dat helemaal niet. Het enige waar ik minder van hou is tomatencremesoep, maar ik vind het ook weer niet echt vies. Verder lust ik alles wel haha.

  Like

 13. Ik vind het eigenlijk ook best meevallen hoor! Zelf eet ik uit principe geen vlees en vis, maar wat ik echt niet lust zijn ook olijven. Daar blijf ik gewoon vanaf. Euhm… verder kan ik niet meteen iets bedenken dat ik niet eet. Soms wel dingen die ik minder lekker vind, maar ik eet ze wel als ik ze voor mijn neus gezet krijg 😀

  Like

 14. Haha wow, je noemt inderdaad dingen op die heel veel mensen juist lekker vinden. Ik ook, ik ben gek op sushi! Haha. Er zijn eigenlijk niet echt dingen die ik niet lust. Misschien wel dingen die ik minder lekker vind, maar eigenlijk eet ik alles!

  Like

 15. Ik moet eerlijk toegeven dat ik buiten kokos, hier nog nooit iets van geprobeerd heb. Ik ben helaas een hele moeilijke eter en vind ook enorm veel dingen niet lekker. Leuk artikel dit, ik was zelf ook al bezig met een lijstje voor een artikel over dingen die ik nog nooit geprobeerd heb. Avocado heb ik 1 keer op mijn gezicht gesmeerd maar geen idee hoe het smaakt haha!

  Like

 16. Ach, ieder heeft zo zijn eigen smaak. Daar is niks op tegen. Alleen als mensen echt helemaal niks lusten krijg ik de kriebels. Ikzelf lust echt geen witlof en gekookte worteltjes vind ik ook verschrikkelijk. Oh en ham, maar aangezien ik toch geen vlees eet, is dat geen probleem.

  Like

 17. Haha, al die dingen die jij noemt vind ik lekker 😀
  Niet lettend op allergie, hou ik niet van koffie, pepermunt, drop, natto (gefermenteerde sojabonen, Japans gerecht) en Nacho Cheese/Bolognese/Hamka’s chips, en cordon-bleu. Dus op zich lust ik alles behalve voorgenoemde dingen, maar eet ik gewoon niet alles vanwege allergie 😛

  Like

 18. In mijn lijstje wat ik niet lust staan ook: olijven, sushi en kokos. Verder hou ik o.a. niet van bloemkool, andijvie, bonbons met vulling/likeur, alcohol, pitjeskaas. En ik eet geen uien, maar dat komt omdat ik er niet tegen kan.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.