Nieuwe categorie: Toerist in eigen land

Af en toe schreef ik al eens over uitjes die ik gemaakt heb, bijvoorbeeld over het Openlucht Museum of over verschillende sauna’s die ik heb bezocht. En al een tijdje heb ik het in mijn hoofd om dit vaker te gaan doen. En zo werd een nieuwe categorie geboren.

Reizen naar het buitenland zijn leuk, ik kan het iedereen aanraden, maar niet iedereen heeft de mogelijkheid of de behoefte om veel te reizen. Maar gelukkig is Nederland zelf ook ontzettend mooi.
Met de nieuwe rubriek ‘Toerist in eigen land’ wil ik mooie plekjes in Nederland gaan delen. Dat kunnen bijvoorbeeld steden/dorpen zijn, of eetgelegenheden, of natuurgebieden, maar ook zwembaden, pretparken, musea, activiteiten of bezienswaardigheden. Het kunnen bekende plekken zijn, maar juist ook onbekende plaatsen. Als het maar een bezoek waard is.
Verwacht echter geen VVV- of reisgidsinformatie, wat ik schrijf zal gebaseerd zijn op mijn ervaringen. Ik zal dan ook niet gaan schrijven over dingen waar ik nog nooit geweest ben. Algemene feiten kan iedereen tenslotte wel opzoeken.
Ik ga geen vaste dag koppelen aan deze rubriek, als ik iets leuks heb om te delen dan komt er een stukje over, maar daar kan dus best eens een tijd tussen zitten. En zo is het de bedoeling dat deze categorie gevuld wordt met al het moois wat in ons eigen land te vinden is.
Voor de eerste posts heb ik meer dan genoeg ideeën, maar jullie mogen natuurlijk ook ideeën delen. Dus heb je tips voor dingen die ik echt eens moet gaan doen voor deze rubriek, laat het dan vooral weten in een reactie.

8 gedachtes over “Nieuwe categorie: Toerist in eigen land

 1. Leuk zo`n nieuwe categorie, want Nederland is inderdaad heel mooi, maar dat wordt nog wel eens vergeten. Ben erg benieuwd naar je ervaringen en tips, zodat ik in 2016 weer een beetje meer van Nederland kan ontdekken!

  Like

 2. Ontzettend leuk, ons land is ook erg mooi als je weet waar je kunt vertoeven, overal wel, hangt er ook weer vanaf waar iemand van houdt natuurlijk. Zelf heb ik al zoiets, maar dan Raad de stad of dorp, waar ik al geweest ben, is alweer een tijdje geleden, dus binnenkort tijd om daar ook weer eens iets mee te doen, heb ook nog genoeg staan, hahaha

  En maak eerst je eigen invulling zou ik zo zeggen, het is jouw idee, jij hebt het concept al in je hoofd zitten, en het is lastig om vooraf met jou mee te denken, zoiets komt along the way denk ik dan.

  X

  Like

 3. Heel erg leuk! Ik ontdek zelf ook regelmatig nieuwe plekjes door te gaan geocachen. Ik zoek online een route op en kom zo op plekken waar ik anders nooit gekomen had. Al zoveel nieuws ontdekt hier in de omgeving.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.