Recept: superleuke paas-DIY, paaseieren met een briefje

Een tijdje geleden, toen het nog lang geen Pasen was, kwam ik ergens op internet dit geweldige idee tegen. Ik vond hem zo leuk dat het in mijn hoofd is blijven hangen, en aangezien Pasen nu niet zo lang meer duurt wil ik het jullie ook niet onthouden.

Met dit recept kun je zelf paaseieren maken en ze vullen met wat je maar wil. Bijvoorbeeld met een lief briefje voor de ontvanger.

Wat heb je nodig:
* chocola die je lekker vindt
* een briefje
* een siliconen paasei-vorm, de mijne komt bij de Xenos vandaan.

foto

Wat moet je doen:
1. Smelt de chocolade au bain marie. Oftewel, zet een pan met water op het vuur, breek de chocolade in stukjes en doe deze in een andere, kleinere pan en hang deze kleinere pan in het warme water. De chocola zal smelten.
2. Smeer met een kwastje de vorm  in met een laag chocola. Kies hierbij natuurlijk de twee helften die bij elkaar horen. Let erop dat de laag chocola flink dik is, je moet de eieren tenslotte nog uit de vorm kunnen drukken zonder dat ze breken. Eventueel kun je ze na het aanbrengen van een eerste laag 2 minuten in de diepvries zetten en vervolgens een tweede laag aanbrengen.
3. Als de chocolade dik genoeg is aangebracht mag de vorm nog even in de diepvries om het goed hard te laten worden.
4. Schrijf ondertussen het briefje en rol of vouw het op zodat het in het ei past.
5. Haal de vorm uit de diepvries en druk voorzichtig de eierhelften uit de vorm.
6. Stop het briefje in een van de helften en leg vervolgens de beide helften op elkaar. Nu moet het nog dicht gemaakt worden, dat kun je doen door met een warm mes langs de rand te gaan zodat deze samensmelt, of door nog wat gesmolten chocolade op de rand te smeren.
7. Leg het nog even in de diepvries zodat het goed uithard, en pak het leuk in voor de ontvanger.

Voor het paasei met een briefje gebruik je de grote vorm, daarmee maak je een hol paasei zodat je er iets in kunt stoppen. Naast deze grote heb ik ook een vorm voor kleine paaseitjes, deze zijn leuk om te vullen met eetbare vulling. Daarbij kun je denken aan pinda’s, noten, chocoladepasta, muesli, en wie weet heb je nog wel andere creatieve ideeën. Een zoute pinda in de chocola is verrassend lekker!
Je kunt ze natuurlijk ook massief maken.

17 gedachtes over “Recept: superleuke paas-DIY, paaseieren met een briefje

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.