7x Indoor paastips

Pasen komt langzaam dichterbij, maar nu de kans bestaat dat er tegen die tijd nog altijd weinig tot geen outdoor activiteiten zullen doorgaan moeten we natuurlijk iets anders verzinnen. Ik geef alvast een paar tips om er ook binnenshuis een feestje van te maken.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Jumbo

white flowers between brown rabbit figure and eggs

Foto door Giftpundits.com op Pexels.com

Ga eieren verstoppen! Dat is niet alleen leuk voor kinderen, wat dacht je van een wedstrijdje met je partner. Neem ieder een kleur, verstop tien eieren door het huis en kijk wie ze als eerste alle tien gevonden heeft. Ik heb als kind nooit eieren gezocht, wij kregen altijd een mandje met eieren, maar verstoppen deden we niet. Toch lijkt het me hartstikke leuk om een keer te doen.

♥ Geniet van een uitgebreide paasbrunch. Je kan het  zo luxe maken als je zelf wil. Van verse broodjes met verse jus tot uitgebreid tafelen met verschillende gangen en gerechten, voor lekker eten hoef je niet per se naar een restaurant te gaan. En ben je zelf niet zo creatief in de keuken? Veel dingen zijn ook gewoon kant en klaar aan te schaffen. En vergeet niet om de tafel extra mooi te dekken. Een mooi paastafelkleed, wat kaarsen, vrolijke servetten. 

Versier je huis.  Wat is een feestje zonder versiering? Paastakken, vrolijke lentebloeiers, kuikentjes, alles kan. Maak het zo feestelijk mogelijk in huis. Maak het zo bont als je wil, als jij maar blij wordt van je huis. Met kerst gaan we helemaal los met de versiering, waarom zouden we dat met Pasen niet doen? 

Aan de knutsel. Knutselen is erg leuk om met je kinderen te doen, maar ook zonder kinderen word ik er zelf in ieder geval erg blij van. Er zijn ideeën genoeg te vinden op het internet, van eenvoudige dingen voor kleine kinderen tot uitdagendere knutsels voor volwassenen. Of ga ouderwets eieren beschilderen, dat blijft altijd leuk. Je kunt de eieren uitblazen, maar in plaats daarvan kun je ze ook koken en later opeten.

♥ Verstuur paaskaartjes naar je dierbaren. Ook zoiets, met kerst sturen we elkaar allemaal een kaartje om de ander fijne feestdagen te wensen. Waarom doen we dat met Pasen eigenlijk niet? Het is altijd leuk om een ander te laten weten dat je aan hem of haar denkt. Paaskaartjes zijn wel in opkomst, ik zie er ieder jaar weer meer liggen bij de plaatselijke boekhandel. Maar het is ook erg leuk om ze zelf te maken.

Duik de keuken in en maak je eigen paaseieren. Neem chocola die je lekker vindt, een siliconen mal en een vulling naar keuze. Je kan een eetbare vulling gebruiken, of je ei vullen met een lief briefje. Wist je dat een zoute pinda in een chocolade-ei verrassend lekker is?

♥ Pak een boek en geniet van de rust. Is het gewoon niks voor jou om extra aandacht te besteden aan Pasen en vind je het allemaal maar overdreven? Daar is ook helemaal niks mis mee. Pak lekker een boek, of een leuke film, neem een kop thee en geniet van de rust en de tijd voor jezelf.

 

2 gedachtes over “7x Indoor paastips

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.