Het zijn net mensen…

1De scene: drie vrouwelijke konijnen in een hok, moeder met dochter en stiefdochter, de laatste twee zijn halfzusjes. Ja, de familieverhoudingen in konijnenland zijn net een soap. Drie dames bij elkaar dus, mannetje Rambo loopt los in de achtertuin en vind het erg leuk om ze te bezoeken en van voor het gaas gek te maken. De player. En ik? Ik ben de mafketel die het aanziet en gaat bedenken wat de konijnen tegen elkaar zouden zeggen.

Rambo: “Hallo dames!”
De dames verdringen zich om zo dicht mogelijk bij hem te komen. Lastig toch, al dat gaas er tussen.
Dames in koor: “Hallo lekker ding!”
Witje (dame 1): “Wat zie je er goed uit vandaag!”
Stampertje (dame 2): “Je vacht glanst zo mooi!”
Bambi (dame 3): “Kom eens dichterbij?”
Beet! Rambo komt voorzichtig dichterbij en Bambi grijpt haar kans om hem een kusje te geven. Maar Rambootje houdt wel van teasen en gaat er na het kusje snel vandoor, de dames in verwarring achterlatend.
Nieuwsgierig kijken ze even om zich heen, zoekend. Waar is hij nu gebleven? Maar dan begint de vrouwelijke concurrentiestrijd.
Bambi: “Hij kuste mij! Jullie maken toch geen schijn van kans.
Witje: “Ja zeg, alleen omdat jij zo opdringerig deed. Zag je niet hoe hij naar mij keek dan? Hij wil je helemaal niet!
Bambi: “Je bent gewoon jaloers, dat hij jou niet wilde kussen.
Stampertje: “Jullie zijn gewoon speeltjes voor hem. Uiteindelijk zal hij toch vallen voor de ervaren vrouw. Ik heb hem tenslotte al eerder kunnen geven wat hij wilde.”
Witje: “Dat denk je maar! Een jonge vrouw heeft toch veel meer te bieden?”
Bambi: “Daar komt hij weer aan. Opzij meiden, hij is van mij!”
Bambi geeft de andere dames een harde duw om haar plekje te bemachtigen. Het begin van een bitchfight.
Witje: “Dat dacht ik niet, ga zelf maar opzij.”
Witje laat het niet op zich zitten en geeft uiteraard een harde duw terug. Niet veel later rennen de drie konijnen als wildemannen achter elkaar aan. En Rambo? Die geniet van alle aandacht. Steelt af en toe een kusje als het iemand lukt om dichtbij genoeg te komen, het zal hem een worst wezen wie van de drie.
Een minuut later zijn ze uitgeraasd. Het is weer rustig, Rambo ligt lekker in de zon, natuurlijk voor het dameshok. En de dames zelf? Die liggen weer gezusterlijk naast elkaar en likken elkaar alsof ze de beste vriendinnetjes zijn.
En ik geniet van het schouwspel en moet stiekem grinniken. Het zijn net mensen.

14 gedachtes over “Het zijn net mensen…

  1. Hahaha, heerlijk! Ik verzin ook altijd wat onze katten tegen elkaar (of ons zeggen). Soms hebben mijn vriend en ik hele gesprekken met elkaar. Eén van ons spreekt dan voor de katten en de ander antwoord terug als baasje. Hahaha.

    Like

Klets gezellig mee

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.