6x Wat te doen met bieslookbloemen

Bieslook is één van de tuinkruiden die ik het meest gebruik. Het staat al jaren in mijn tuin en het groeit fantastisch. Verse bieslook is natuurlijk hartstikke lekker, maar wist je dat je ook de bloemen kunt gebruiken? Dit kun je er allemaal mee!

Laten staan voor de bijen
Bijen en andere insecten zijn gek op de bloemen van de bieslook. Ik haal ze dan ook nooit allemaal weg. Zo komen er veel bijen naar de tuin, heerlijk dat gezoem om me heen.

Kruidenboter maken
Ik hou van goede kruidenboter, en die maak ik dan ook graag zelf. De bloemen van de bieslook zijn eetbaar, dus om je kruidenboter een speciaal tintje te geven kun je er bieslookbloemen in verwerken. Dat ziet er ook nog eens leuk uit. De bloemen zijn iets sterker van smaak dan het groen, dus kijk uit dat je er niet teveel in doet.

Zaadjes winnen
Hoe leuk is het om zelf zaadjes uit de bloem te halen en volgend jaar nóg meer bieslook te zaaien? Oke, ik heb dit zelf nog niet geprobeerd omdat ik echt genoeg heb staan, maar ik wil dit wel eens proberen om ook anderen blij te kunnen maken met verse bieslook. Op deze website zie je hoe je zaadjes kunt winnen uit de bloemen.

Als garnering gebruiken
De bloemen zijn dus eetbaar, en je kunt deze ook prima gebruiken als garnering van verschillende gerechten. Eigenlijk kun je het gebruiken voor alles waar je ook de stengels voor gebruikt, het smaakt immers vergelijkbaar. Gebruik alleen niet teveel vanwege de iets sterkere smaak. Het paars geeft je gerecht een extra vrolijke uitstraling.

Frituren
Je kunt de bloemen van de bieslook ook frituren. Ik heb dit zelf nog niet geprobeerd, dus ik heb geen idee of het lekker is, maar het maakt me in ieder geval nieuwsgierig. Hier lees je hoe je de bloemen kunt frituren.

Azijn met bieslookbloemen
Je kunt de bloemen ook gebruiken om azijn met een bieslooksmaakje te krijgen. Dit vraagt wel wat geduld. Ik zet het recept online als de mijne klaar is, maar als je al wil beginnen is er via Google vast ook wel wat te vinden.

Een gedachte over “6x Wat te doen met bieslookbloemen

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.