Mijn pluizige vriendjes en vriendinnetjes

foto(56)Deze tag kwam ik tegen op verschillende andere blogs. Ik vond het leuk om eens een tag te lezen over dieren, dus bij dezen vul ik hem ook in.

Wat zijn de namen van je huisdieren en hoe ben je bij deze namen gekomen?
Ons eerste konijn heette Sneeuwwitje. Heel eenvoudig, omdat ze grotendeels wit was toen we haar kochten. Sneeuwwitje leeft helaas niet meer. Ons tweede konijn heet Stampertje. In eerste instantie voornamelijk omdat we een beetje in de Disney-sferen wilden blijven, maar het bleek een schot in de roos, want stampen kan ze als de beste. Daarna kwam Tarzan, die heette al zo toen we hem overnamen, het paste wel bij de rest. Tarzan leeft ook niet meer. Uit het nest van Tarzan en Stampertje hebben we Rambo en Rocky gehouden, twee (eigenlijk niet zo) stoere kerels. En uit een nest van Rambo en Sneeuwwitje hebben we nog een mannetje en een vrouwtje, Snowy en Witje, als herinnering aan hun overleden moeder.

Wat voor soort dier is het en wat voor ras?
Konijnen zijn het dus, oerhollandse boerenkonijnen. Zonder duur ras dus. We hebben ook nog goudvissen, maar aangezien die geen fur hebben heb ik die voor deze vragen niet meegeteld. Je moet ergens een grens trekken tenslotte.

Hoe lang heb je je huisdieren al?
Ik denk dat we nu een jaar of vijf of zes konijnen hebben.

Hoe kom je aan je huisdieren?
De eerste gekocht, de tweede gekregen. De derde overgenomen omdat deze zijn broertje wilde castreren. Anders zou hij naar het asiel moeten. En de rest? Een bewust nestje en een ongelukje, zeer welkom overigens.

Hoe oud zijn je huisdieren?
Ze hebben verschillende leeftijden. Stampertje is nu het oudst, zij is dacht ik nu vijf. De jongsten zijn Snowy en Witje, zij zijn nu ongeveer twee.

Wat is er zo grappig aan de persoonlijkheid van je huisdieren?
Dat het net mensen zijn…

Hoe belangrijk is de band die je hebt met je huisdieren?
Heel belangrijk. Ik kan ze af en toe wel achter het behang plakken, maar zou ze toch niet meer willen missen. Ik praat tegen ze, knuffel ze en ze vrolijken me op als ik me rot voel. Dat ze op hun manier ook een band met ons hebben blijkt wel uit het feit dat Sneeuwwitje heeft gewacht met sterven tot we er allebei bij waren…

Komen ze vaak bij de dierenarts?
Rambo is bij de dierenarts geweest nadat hij ruzie heeft gehad met zijn broer.

Welke koosnaampjes geef je aan je huisdieren?
Stelletje mafkezen, haha. En Lief noemt ze wel eens liefkozend onze etterbakjes…

12 gedachtes over “Mijn pluizige vriendjes en vriendinnetjes

 1. heerlijk konijnen…
  Honden zijn echt mijn nummer 1,
  maar konijnen vind ik zo leuk en lief…
  heb er een aantal gehad, maar paar keer ren en hok open gebroken toen besloten het niet meer te doen….
  Maar elke keer als ik er weer zie ♥

  Like

 2. Leuk en ook zo herkenbaar! Deze week ga ik denk ik ook weer eens bloggen over mijn konijnen, wordt weer eens tijd. Heb je trouwens nog een favoriet konijn of vind je ze echt allemaal even lief? Ik geef direct toe, dat ik Hang toch nog steeds nét iets leuker vind/vond dan Oor, maar dat komt ook denk ik omdat ik hem al had sinds ie een bolletje wol van 9 weken oud had.

  Like

  1. Nee, ik vind ze allemaal even lief, maar ik heb toch wel in het bijzonder een zwak voor de twee witte konijntjes, maar dat komt ook omdat het in het begin heel spannend was voor die twee. Hun echte moeder keek er niet naar om, dus zijn ze opgevoed door Stampertje, die zelf ook een nest had.
   Maar kiezen kan ik niet!

   Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.