De Happy Challenge, omring jezelf met positieve mensen

sidebarhappyAu, deze opdracht kwam even pijnlijk hard aan. Dat zou je misschien niet verwachten met zo’n titel, maar het was wel zo. De opdracht van deze week was namelijk om jezelf te omringen met positieve mensen en minder contact te hebben met mensen die je energie kosten. Klinkt alleen maar goed toch? Waarom dan die pijnlijke lading?
Daar ga ik heel kort over zijn. Nog niet zo lang geleden heb ik zo’n energievreter aangepakt. Iemand die jarenlang een van mijn beste vriendinnen is geweest. En ik weet wel, mensen komen en gaan in je leven, maar het is wel pijnlijk. Ik wil er dan ook niet te diep op ingaan. Maar het komt er op neer dat het steeds meer geven en steeds minder terugkrijgen was. Het werd steeds meer eenrichtingsverkeer.
Zo, dat was wel een hele letterlijke vertaling van de opdracht hé? Al was het dan al even eerder gebeurd. Maar goed, terug naar de opdracht, terug naar happy. En al is het pijnlijk, het voelt ook goed. Alsof er een last van mijn schouders gevallen is.
En dat is wat ik hiervan geleerd heb. Energie is schaars. En je kunt je energie maar één keer besteden. Waarom dan de energie stoppen in mensen van wie je niets terug krijgt? Waarom energie stoppen in het lezen van statusupdates op Facebook van mensen waar je eigenlijk chagrijnig van wordt?
Dan komen we meteen bij mijn tweede manier van invullen van deze opdracht. Een rondje social media. Af en toe doe ik het. Mensen verwijderen of ontvolgen. Misschien niet vaak genoeg, misschien ook niet kritisch genoeg. Maar zodra ik echt unhappy wordt van iemand is hij/zij weg hoor.
Ik heb wel een tijd gehad hoor, dat ik zoveel mogelijk vrienden wilde hebben en iedereen die ik kende toevoegde. Dat was nog op hyves, ik had bijna 400 vrienden op een gegeven moment. Wat me de ogen opende was een kritische blik op mijn vriendenlijst. Daar trof ik een jongen aan bij wie ik op de basisschool in de klas gezeten heb. Op de basisschool waren we water en vuur, hij heeft me gepest en het bloed onder de nagels vandaan gehaald. Na de basisschool hebben we elkaar nooit meer gesproken. WAT deed hij in mijn vriendenlijst? Ik ben gaan ontvrienden, en drastisch ook. Mensen van wie ik niets meer hoorde, mensen met wie ik eigenlijk niks had. Sindsdien onderwerp ik mijn vriendenlijst vaker aan een kritische blik.
Tot zover de negatieve mensen, tijd voor de positieve mensen. En die zijn er ook genoeg hoor. Mijn vriend natuurlijk, en mijn lieve vriendinnen die er wel voor me zijn, online of in het echt. En mijn familie natuurlijk. De mensen die me energie geven. Daar word ik nou blij van!

9 gedachtes over “De Happy Challenge, omring jezelf met positieve mensen

  1. Goede opdracht. In elke relatie is het geven en nemen. Soms geef je meer en soms ontvang je even meer. Maar zodra de balans volledig zoek is, is het inderdaad zinvol om na te gaan of je er nog energie in moet steken. Hoe lastig de keuze soms is uiteindelijk word je er beter van. Moet misschien ook maar eens kritisch door mijn Facebook heen gaan.

    Like

  2. mooi geschreven….
    Bij mij is het alweer meer dan een jaar geleden dat ik afscheid heb genomen, het lukteme dus goed deze opdracht positief in te gaan…
    Het waarom vraag ik me nog wel eens af, heel soms en dan bedenk ik me dat ik haar niet mis dus het alleen maar goed is gewees…

    sterkte..

    Like

  3. Natuurlijk duim ik voor je dat je ingeloot wordt voor de 4daagse.
    Wat het hebben van veel vrienden via internet kan ik kort zijn, ik heb er niet zoveel mee. Vrienden zijn voor mij toch wel speciale mensen en als ik dan soms hoor dat mensen wel bijna 500 vrienden hebben denk ik gelukkig maar dat je ze via de pc hebt want hoe zou nu kunnen investeren als je die in het “gewone leven” zou hebben?

    Like

  4. Ik denk dat velen dit ondergaan hebben, want ook ik herken me sterk in je verhaal. De energievreter heb ik echter zelf niet kunnen bannen uit m’n leven, ergens, op de één of andere manier, was zij me voor. Ik gaf haar alles, paste zelfs op haar kindje, was altijd de eerste om te vragen om iets te doen. Met andere woorden, ik voelde me alsof ik veel gaf en weinig terugkreeg. Uiteindelijk vond zij een nieuw beste vriendinnetje op haar werk en liet ze niet meer van zich horen. Heeft ontzettend pijn gedaan, ze negeert me vlakaf. Maar het is misschien for the better. Als ik het nu bekijk, wil ik ook iets terugkrijgen. Misschien niet evenveel als ik geef, maar toch iets. Want ik ben wel iets waard. 🙂

    Like

  5. Mooi geschreven, en ik weet hoe pijnlijk het kan zijn om een “vriendin” te verliezen. Maar zoals je al schrijft was het meer van jouw kant dan van haar, dus vind dat je hier zeker goed aan heb gedaan. Nu lekker kijken naar de positieve mensen om je heen, want vriendschap is uniek tegenwoordig.

    Like

  6. Ik vind het ook lastig om mijn energie goed te verdelen. Gelukkig heb ik niet echt energievreters in mijn omgeving, maar er zijn nog heel veel andere manieren waarop het leven echt wel efficiënter kan. Goed om af en toe bij stil te staan!

    Like

Klets gezellig mee

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.