Saunacomplexen: Korte reviews III

In het verleden schreef ik al eens twee blogs met korte reviews van verschillende saunacomplexen die we hebben bezocht. Daarna gingen we eigenlijk weinig naar nieuwe plaatsen en bleven we vaak dezelfde complexen bezoeken, dus een nieuwe lijst liet even op zich wachten, maar inmiddels hebben we toch weer enkele nieuwe plekken leren kennen.

Foto door Max Vakhtbovych op Pexels.com

Thermen Soesterberg
Ik ben hier een paar jaar geleden bij de officiële opening geweest, en dat beviel in ieder geval zo goed dat we nog een paar keer terug zijn gekomen. Een fijn complex met veel verschillende sauna’s, maar er is wel heel veel buiten, dus dat kan een nadeel zijn als het wat kouder is. Er is een uitgebreid belevenisprogramma met onder andere fijne opgietingen. Het is wel één van de duurdere complexen, en waar ze eerder nog wel eens leuke aanbiedingen hadden vallen die de laatste tijd wat tegen. Het is dan ook al een tijd geleden dat we hier geweest zijn, en ik zie op de website dat er interessante nieuwe faciliteiten bij zijn gekomen. Het eten is iedere keer goed, je kan onder andere kiezen voor een live cooking buffet.

Algehele indruk: ★★★★☆
Eten en drinken: ★★★★☆
Opgietingen: ★★★★★

Sauna Embricana in Emmerich
Ook deze sauna bezochten we alweer een tijd geleden, tijdens een thema-avond. Het is een gezellige, kleinschalige sauna, hartstikke leuk voor een avondje, maar niet groot genoeg voor een hele dag. De opgietingen zijn heerlijk, en het eten is echt op zijn Duits: volle borden voor weinig geld, en lekker. Het is ook zeker geen dure sauna, dus ik weet eigenlijk niet zo goed waarom we hier maar één keer geweest zijn. Zeker voor zo’n thema-avond wil ik hier nog wel een keer heen.

Algehele indruk: ★★★★☆
Eten en drinken: ★★★★☆
Opgietingen: ★★★★★

SpaPuur in Tilburg
SpaPuur is van dezelfde keten als bijvoorbeeld de Veluwse Bron. Hij is iets kleiner, en omdat het niet al te ver is komen we hier graag voor een spontaan avondje. Ook voor de koudere maanden is dit complex ideaal, er is veel binnen te doen. De opgietingen zijn altijd lekker, en persoonlijk, want mensen die vaker komen worden herkend en voorkeuren worden onthouden, dat vind ik zeker een pluspunt. Eten en drinken is altijd lekker, zowel de broodjes als de grotere hoofdgerechten en de snacks.

Algehele indruk: ★★★★☆
Eten en drinken: ★★★★☆
Opgietingen: ★★★★☆

Thermen Goirle
Onze laatste ontdekking. We wilden op mijn verjaardag naar de sauna, maar onze eerste keus had badkledingdag en hier kon ik gratis naar binnen op mijn verjaardag dus we besloten om iets nieuws te proberen. Het is een heel mooi complex, met veel verschillende sauna’s en baden. De opgietingen waren lekker. Het eten viel helaas wat tegen. We moesten vaak lang wachten, de keuze was niet echt ruim en de porties waren aan de kleine kant ten opzichte van de prijs. Jammer, want met beter eten waren we zeker nog eens teruggekomen, maar op een hele dag wil je toch wel dat álles goed is.

Algehele indruk: ★★★★☆
Eten en drinken: ★★☆☆
Opgietingen: ★★★★☆

Kom jij graag in de sauna? Heb je nog aanraders?

Lees ook:
Saunacomplexen: korte reviews deel 1
Saunacomplexen: korte reviews deel 2

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.