Hansaplast Aqua Protect, werkt dat nou echt?

Toen vorig jaar onverwacht mijn galblaas verwijderd werd zouden we een week later even op vakantie. Dat kon doorgaan, maar mijn wondjes mochten niet in het water weken, dus ik baalde als een stekker, want daar gingen mijn dagelijkse zwemplannen. Of toch niet?

Het idee achter het niet zwemmen was vooral dat de wonden niet mochten weken, dat mocht pas als ze volledig droog waren. Douchen kon wel, want dan maak je ze meteen daarna natuurlijk weer droog, langer in het water liever niet.
Nou waren het gelukkig maar kleine wondjes, en ze waren droog toen we weggingen. Toch ben ik voor de zekerheid op zoek gegaan naar watervaste pleisters, better safe than sorry. Ik vond de AquaProtect pleisters van Hansaplast, en testte deze uit.

De pleisters claimen 100% waterdicht te zijn. Er zijn twee types, de standaard en de XL. In het standaard doosje zitten twee maten, een kleine vierkante en een iets grotere lange pleister. Ik probeerde ze alledrie. Ik had één heel klein wondje waar de vierkante op paste, twee iets grotere waar de langwerpige op konden en een nog iets grotere waarvoor ik de XL gebruikte.
Het zijn doorzichtige, flinterdunne pleisters met een ‘kussentje’ voor op de wond. Je moet ze wel zo strak mogelijk plakken, zonder kreukels. Bij de XL pleisters zit er naast de standaard plakstukken ook nog een randje bovenop wat je weghaalt, als je dit niet doet zit hij niet goed.
Bij het wondje onder mijn navel gebruikte ik twee van de XL pleisters, niet omdat de wond te groot was, maar vanwege de plek, ik was er niet zeker van dat er geen water onder kon komen bij één pleister.
Ik heb steeds als ik ze gebruikte minstens een uur in het water doorgebracht, en na afloop haalde ik de pleisters er weer af. Ze zitten comfortabel, je voelt er niks van. Je ziet ze natuurlijk wel zitten als het op de zichtbare delen van je lichaam zit. En na afloop waren ze inderdaad helemaal droog. Het werkt dus, de pleisters zijn zoals ze beloven waterdicht, als je ze goed aanbrengt.

Disclaimer: nogmaals, ik durfde dit te testen omdat mijn wondjes dicht en droog waren, dus ik mocht het water in. Voor de zekerheid gebruikte ik ook de pleisters. Dat ze het op mijn buik goed deden garandeert niet dat ze dat op andere plaatsen ook goed blijven zitten. Twijfel je? Overleg altijd met je arts of blijf gewoon uit het water.

Een gedachte over “Hansaplast Aqua Protect, werkt dat nou echt?

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.