Gelezen | Hex van Thomas Olde Heuvelt

Het Gelderse dorpje Beek heeft een geheim te bewaren. Buitenstaanders worden ontmoedigd zich er te vestigen, maar als je er eenmaal woont, kun je er nooit meer weg. Reden daarvan is de Wylerheks, een zeventiende-eeuwse vrouw wier ogen en mond zijn dichtgenaaid. Op willekeurige momenten komt ze tevoorschijn, dringt huizen binnen en blijft daar langdurig staan. Iedere dorpsbewoner weet dat haar ogen en mond nooit geopend mogen worden. Een groep van vijf jongeren doet er alles aan om de heks te filmen en plaatst de beelden op een besloten website. Maar dan gaat het mis en ontstaan er enorme problemen.

HEX

Ik had Hex al een tijdje op mijn leeslijstje staan na veel positieve berichten uit verschillende hoeken. Ik hou wel van horror en thrillers, en het mag ook best luguber zijn. Ik lees de boeken van Stephen King ook graag, en als hij dit zelfs briljant vindt, dan moet het wel goed zijn toch?
En ik ben het hierin helemaal met Stephen King eens, het is inderdaad briljant en origineel. Hoe krijg je het verzonnen? Het einde is bizar, gruwelijk en luguber, daar moet je wel tegen kunnen. Niet geschikt voor lezers met een zwakke maag.
Ik moest er in het begin wel even in komen. Je valt meteen midden in het verhaal, waardoor het nog een beetje vaag is allemaal. Maar naarmate je verder leest wordt er steeds meer duidelijk over wat er aan de hand is in het dorp en hoe alles geheim gehouden wordt voor de buitenwereld. Als je eenmaal helemaal in het verhaal zit wil je maar één ding: doorlezen tot het einde.
Slapeloze nachten heb ik niet gehad, maar dat heb ik eigenlijk nooit van een boek of een film. Maar de griezelige, beklemmende sfeer is door de schrijver ontzettend goed neergezet. Bonuspunten voor het feit dat het verhaal zich hier in de buurt afspeelt, dat maakte het voor mij nog levendiger omdat ik de plekken ken. Ik kijk nooit meer met dezelfde ogen naar Beek.
Aanrader als je van creepy, spannende boeken houdt, maar je moet wel tegen een beetje luguber kunnen. Enige minpuntje? Pas op… spoiler… ik doe mijn best om niet teveel weg te geven…

De hond! Ik kon die Jelmer wel wurgen.

Een gedachte over “Gelezen | Hex van Thomas Olde Heuvelt

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.