30 days of yoga

maxresdefault
Bron: DoYouYoga

Yoga, dat is toch die sport waar je zo lenig voor moet zijn? Ja, dat was lang mijn eerste gedachte bij het woord yoga. En aangezien ik zo lenig ben als een houten plank heb ik het altijd afgeschreven als ‘niks voor mij’.

Ongeveer een jaar geleden las ik voor het eerst iets over de 30 dagen yoga challenge. Volgens mij was de challenge toen best wel hip en happening, want verschillende bloggers gingen hem doen geloof ik. Mijn interesse was gewekt en na de enthousiaste verhalen van anderen besloot ik dat ik het toch eens een kans wilde geven. Maar je raadt het al, het kwam er nooit van.
Maar het zaadje was wel gepland, en ergens in mijn achterhoofd heb ik het toch onthouden. En nu is het moment, ik heb besloten dat ik ga beginnen met de challenge. Ik ben nu toch bezig om mijn lichaam op allerlei punten te verbeteren, een beetje flexibiliteit is ook geen overbodige luxe.
Het is nog geen twintig minuten per dag, en ik merk dat bestaande challenges me wel houvast geven om het ook daadwerkelijk te doen en vol te houden. En omdat het niet zo veel tijd in beslag neemt hoef ik ook niet bang te worden dat het te veel wordt. Het is ook niet zo dat ik aan mijn dagelijkse oefeningen echt veel tijd kwijt ben.
Op de dagen waarop ik skate zal ik misschien overslaan en de volgende dag verder gaan, dus ik doe er misschien iets langer over dan dertig dagen, maar verder moet het te doen zijn. Ik ‘moet’ immers ook nog steeds een uur per dag bewegen dus dat is twee vliegen in één klap.
Ik heb er zin in, ik ben erg benieuwd. En natuurlijk zal ik laten weten wat ik er van vond.

Wat is jouw ervaring met yoga?

24 gedachtes over “30 days of yoga

   1. Ik zou nu gewoon ja moeten zeggen he, geen excuses meer… Zat na mijn reactie al te bedenken wat nu het perfecte moment is voor mij, ’s morgens als ik mijn bed uit kom, of als ik uit mijn werk kom en voor ik ga eten, of juist daarna… Ik denk dat ik dat deze week allemaal gewoon ff ga proberen ✌🏼️

    Like

 1. Wat goed! Een klein jaar geleden haalde een van mijn buurvrouwen mij over om mee te gaan naar yoga, en wat een ontdekking was dat. Zalig. Ik ga nu 1 x per week, en ben ook van plan om de 30 dagen yoga challenge aan te gaan binnenkort. Laat je af en toe weten hoe het je bevalt?

  Like

 2. Stoer dat je het probeert! Ik heb dezelfde gedachte als jij had, namelijk dat ik er te stijf voor ben. Misschien is dat helemaal niet waar maar aan de andere kant beweeg ik al genoeg (fietsen naar mijn werk en schaatsen/skeeleren), dus hoeft het ook niet.

  Like

 3. Wat toevallig dat je ook aan een yoga challenge gaat beginnen. Het is een andere dan die ik wil gaan doen inderdaad, maar heb deze maar voor de zekerheid opgeslagen mocht de mijne niet prettig zijn. Benieuwd hoe jij het gaat vinden! Ik ga het ook niet dagelijks doen, te belastend denk ik in eerste instantie voor mijn lichaam. Opbouwen 🙂

  Like

 4. Leuk! Ik ben dol op yoga maar deze manier kende ik het nog niet. Ik ging altijd gewoon braaf naar een klasje. Toen nog een tijdje thuis gedaan maar dat sluipt er toch weer uit. Deze ga ik onthouden! Thanks. Enne, veel succes!!

  Like

 5. Ik heb zelf helemaal geen ervaring met yoga, onder hetzelfde motto als jij lang hebt aangehaald. Naast dat ik niet de meest lenige persoon ben, klinkt het hele idee al een beetje zweverig in mijn oren. Vooroordelen, I know, en dat is een van de redenen dat de yoga challenge nog op mijn lijstje staat van challenges om ooit eens te doen. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen!

  Like

 6. Oeh, dit klinkt goed! Misschien ga ik dit ook wel doen. Yoga heb ik een tijd zelf gedaan, maar ik miste een uitdaging als ik iedere keer zelf op zoek ging naar lessen. Kwam elke keer bij dezelfde uit.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.