Vegan test | Boterkoek van Abel Bakt

Ik probeer graag nieuwe dingen, dus toen ik een oproep tegenkwam voor bloggers die boterkoek wilden proeven hoefde ik niet lang na te denken en gaf ik me op. Ik koos voor de vegan variant, en een paar dagen later lag die al in mijn brievenbus.

De boterkoek heb ik gekregen van Abel Bakt

Abel en zijn vrouw Lenneke hadden jarenlang een horecazaak, maar door corona hebben zij de deuren helaas moeten sluiten. Omdat ze mensen blij wilden blijven maken met lekker eten ontstond Abel Bakt. Nu versturen ze op bestelling boterkoek per post.

Ik hoor het de laatste tijd wel vaker, koek door de brievenbus. Ik had het zelf nog nooit geprobeerd, maar ik was wel erg benieuwd of dat goed aan zou komen. En dat ging helemaal goed. De koek zit in een aluminium bakschaaltje, stevig ingepakt in aluminiumfolie. Daaromheen zit een leuke cadeauverpakking, die van mij had glitters, maar ik weet niet of de verpakking altijd hetzelfde is. Er zat een handgeschreven kaartje bij, en het geheel ging in een brievenbusdoosje.

En hij zag er heerlijk uit! Ik had gekozen voor de vegan boterkoek, maar je kunt ook kiezen voor originele boterkoek, glutenvrije boterkoek en vegen én glutenvrije boterkoek. Natuurlijk heb ik meteen geproefd, en de boterkoek was net zo lekker als hij eruit zag. Heerlijk smeuïg, zonder bijsmaakjes. Het enige nadeel? Hij was snel op!

De boterkoeken worden in een aluminium bakschaaltje gemaakt, en daarin wordt hij ook opgestuurd. Kies je vanwege allergie voor de glutenvrije variant, dan hoef je je dus echt geen zorgen te maken dat hij in aanraking is geweest met een bakblik waarin niet-glutenvrije koeken gebakken zijn.
Je kunt de boterkoek natuurlijk ook bij iemand anders laten bezorgen, leuk als cadeautje. Bij het bestellen kun je als je dat wil een boodschap doorgeven, die wordt dan op een handgeschreven kaartje meegestuurd.

Tip: mocht het nodig zijn kun je boterkoek ook invriezen.

2 gedachtes over “Vegan test | Boterkoek van Abel Bakt

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.