Spellen die we de laatste tijd speelden

Vroeger speelde ik graag een spelletje, maar toen ik het huis uit ging, en later toen mijn vriendengroep waarmee we nog wel eens een spelletje speelden uit elkaar viel, werd dat steeds minder. Maar de laatste tijd, je moet tenslotte wat als je nergens meer naartoe kunt, pakken we weer vaker een spelletje uit de kast. Deze spelletjes haalden de laatste tijd de tafel.

Rummikub Original

Rummikub
Een oude klassieker, maar het blijft leuk vind ik. De set die we zelf in huis hebben is wel heel klassiek: die was nog van ‘schoonoma’ voordat ze ging verhuizen.

Happie Haai - Actiespel

Happie Haai
Dit spel hadden de buren gekocht via een spaaractie. Het idee deed me een beetje denken aan ‘Krokodil met Kiespijn’ van vroeger, een spelletje wat ik als kind doodeng vond. Helaas werkte de haai niet helemaal zoals het hoorde, dus dit was eenmalig.

Mens Erger Je Niet! - Bordspel


Mens Erger Je Niet
Nog zo’n ouderwets maar tijdloos spelletje. Lekker elkaar zoveel mogelijk dwars zitten, maar ook een beetje geluk hebben.

Cards Against Humanity International Edition - Kaartspel

Cards against humanity
Deze is alweer iets langer geleden, en hier heb je minimaal vier spelers voor nodig. Voor zover ik weet is het alleen verkrijgbaar in het Engels, maar het is zo eenvoudig dat dat waarschijnlijk geen probleem is. Geweldig spel als je het met de juiste mensen speelt.

Buffalo Sjoelbak Fun - 2 meter - 30 Stenen

Sjoelen
Ouderwets sjoelen! Op kantoor hebben we een sjoelbak staan, maar daar ben ik al ruim een jaar niet meer geweest. Gelukkig hebben de buren er ook één, dus we doen wel eens een wedstrijdje.

Ondertussen liggen er nog veel meer spellen in de kast te wachten om weer eens gespeeld te worden, dus deze post krijgt vast nog een vervolg.

Hou jij van spellen? Wat is je favoriet?

De links in deze post zijn affiliate links. Zie mijn disclaimer voor meer info.

2 gedachtes over “Spellen die we de laatste tijd speelden

  1. Ja, Triviant uit de jaren ’90 heb ik nog staan, hahahaha Zo niet meer van deze tijd, de vragen dan 😉 Maar ja, als enigkind, en vaak alleen zijn later, dan heb je weinig spellen om te spelen. Dammen heb ik wel alleen gedaan maar verder, kaartspellen of zo… patience blijft dan over bijv.

    Samen met mijn oma als ik bij hen was, opa en oma, dan kwam ook mens erger je niet op tafel, of de kaarten en pesten was mijn favoriet, soms met de hele familie, heerlijk! En ik heb mijn eerste memory nog 😉

    X

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.